Σχέδια για ανέγερση νέου ουρανοξύστη στο Παρίσι ως το 2018

Σχέδια για ανέγερση νέου ουρανοξύστη στο Παρίσι ως το 2018 Facebook Twitter
Ψηφιακή απεικόνιση του νέου τριγωνικού ουρανοξύστη που θα χτιστεί στο Παρίσι μέχρι το 2018
3

Το δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού ψήφισε τελικά υπέρ των σχεδίων ανέγερσης ενός γιγάντιου τριγωνικού πύργου, ο οποίος θα είναι ο πρώτος μοντέρνος ουρανοξύστης της γαλλικής πρωτεύουσας εδώ και πάνω από 40 χρόνια.

Σύμφωνα με τον Guardian, το κτίριο προβλέπεται να έχει ύψος 180 μέτρα και θα συναγωνίζεται τον πύργο του Άιφελ στην κορυφογραμμή της πόλης. Θα βρίσκεται στο 15ο διαμέρισμα, στην περιοχή Porte de Versailles, νοτιοδυτικά του κέντρου, θα φιλοξενεί ξενοδοχείο 120 δωματίων καθώς και 70.000 τ.μ. με γραφεία επιχειρήσεων. Σχεδιάστηκε από τους Ελβετούς αρχιτέκτονες Herzog & de Meuron, οι οποίοι βρίσκονται επίσης πίσω από τη μετατροπή του παραποτάμιου πρώην ηλεκτρικού σταθμού του Λονδίνου στο κτίριο της Tate Modern και το στάδιο "Bird's Nest" του Πεκίνου που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Η εταιρεία ακινήτων Unibail Rodamco θα "ρίξει" 500 εκ. € στο πρότζεκτ για να ολοκληρωθεί ως το 2018.

Οι περισσότερες μεγαλουπόλεις του κόσμου διαθέτουν πολλούς ουρανοξύστες, ωστόσο στο Παρίσι (όπως άλλωστε και στην ΑΘήνα), ήταν αντίθετοι με την ανέγερσή τους από το 1889 που εγκαινιάστηκε ο 300 μέτρων πύργος του Άιφελ. Τελικά η δήμαρχος Anne Hidalgo μετρίασε τις αντιθέσεις της προς τον νέο Tour Triangle πέρσι τον Νοέμβριο, όταν ανακοινώθηκε ότι ένα μέρος του προβλεπόμενου για γραφεία χώρου θα "θυσιαστεί" για τη δημιουργία πολιτιστικών κέντρων και χώρων για τα παιδιά.

Ο τελευταίος ουρανοξύστης που χτίστηκε στο κέντρο του Παρίσι είναι ο πύργος Μονπαρνάς, ύψους 210 μέτρων, που εγκαινιάστηκε το 1973. Έκτοτε οι περισσότεροι ουρανοξύστες έχουν συγκεντρωθεί στην επιχειρηματική περιοχή La Defense, στα δυτικά προάστια της πόλης.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ