Σφοδρή χιονοθύελλα στη Νέα Υόρκη- Δύο νεκροί, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 11 κομητείες

ΗΠΑ: Σφοδρή χιονοθύελλα στη Νέα Υόρκη- Δύο νεκροί, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 11 κομητείες Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους στη δυτική Νέα Υόρκη καθώς μία σφοδρή χιονοθύελλα έπληξε το Μπάφαλο και άλλες περιοχές της πολιτείας με τεράστιο όγκο χιονιού.

Οι δύο θάνατοι ήταν «καρδιακά επεισόδια που σχετίζονταν με καταπόνηση κατά τη διάρκεια του φτυαρίσματος», δήλωσε ο Μαρκ Πόλονκαρζ, στέλεχος της κομητείας Έρι.

«Στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και υπενθυμίζουμε σε όλους ότι αυτό το χιόνι είναι πολύ βαρύ και επικίνδυνο», πρόσθεσε.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε πως περισσότερα από 60 εκατοστά χιoνιού έπεσαν σε πολλά σημεία κατά μήκος της ανατολική πλευράς της λίμνης Έρι. 

Σε ένα time lapse βίντεο απεικονίζεται η επίδραση που είχε η χιονοθύελλα στη λίμνη, καλύπτοντας σχεδόν ολοκληρωτικά μέρος της πόλης.

Τα σχολεία έκλεισαν. Οι σταθμοί Amtrak σε Buffalo, Niagara Falls και Depew επίσης έκλεισαν και θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι νεωτέρας ενώ πολλές πτήσεις από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Μπάφαλο Νιαγάρα ακυρώθηκαν.

Η χειρότερη χιονόπτωση μέχρι στιγμής σημειώθηκε στα νότια της πόλης. 

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τμήματα της δυτικής Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένων των κοινοτήτων κατά μήκος των ανατολικών άκρων της λίμνης Έρι και της λίμνης Οντάριο.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης καλύπτει 11 κομητείες, με την κυκλοφορία των φορτηγών να έχει απαγορευτεί από ένα τμήμα της διαπολιτειακής οδού.

Σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί το φαινόμενο.

Με πληροφορίες του CBS/NBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον «πέρασε» η ΕΕ: Προβλέπει αποκατάσταση 20% έως το τέλος της δεκαετίας

Περιβάλλον / Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον ψήφισε η ΕΕ για αποκατάσταση του 20% της γης και της θάλασσας μέχρι το 2030

Φύτευση δέντρων, ενίσχυση του πληθυσμού των μελισσών και προστασία των θαλασσών - Τι προβλέπει ο νόμος - Γιατί ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Αυστρία
NEWSROOM
Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει προστασία από την απέλαση και άδειες εργασίας για συζύγους Αμερικανών πολιτών

Διεθνή / Ο Μπάιντεν νομιμοποιεί τους μετανάστες συζύγους Αμερικανών πολιτών

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι περισσότεροι από 500.000 σύζυγοι Αμερικανών πολιτών θα επωφεληθούν, αλλά και επιπλέον 50.000 νέοι κάτω των 21 ετών των οποίων ο γονέας είναι παντρεμένος με Αμερικανό πολίτη
NEWSROOM