Θυελλώδεις άνεμοι δημιουργούν σφοδρές αμμοθύελλες στην Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, μετατρέποντας την μέρα σε νύχτα, σε αρκετές πόλεις. 

 

Την Κυριακή η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτη προειδοποίηση για τον κίνδυνο καταιγίδων με πολλούς κεραυνούς στην ενδοχώρα και τεράστια, ορμητικά σύννεφα σκόνης που από χθες υψώνονται σαν κινούμενα τείχη, κρύβοντας τον ήλιο. Οι αμμοθύελλες σαρώνουν το Ντάμπο και γειτονικές πόλεις, ενώ οι ριπές ανέμου ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα. 

 

 

 

 

Σφοδρές αμμοθύελλες κάνουν τη μέρα νύχτα στην Αυστραλία

 

Σφοδρές αμμοθύελλες κάνουν τη μέρα νύχτα στην Αυστραλία

 

Σφοδρές αμμοθύελλες κάνουν τη μέρα νύχτα στην Αυστραλία

 

Η έντονη βροχόπτωση και το χαλάζι προκάλεσε ξεχωριστά προβλήματα και οι αρχές δέχθηκαν περίπου 1.500 κλήσεις για βοήθεια. Πολλές πόλεις στη Νέα Νότια Ουαλία δέχθηκαν από 100 έως 180 χιλιοστά βροχής μέσα σε μία ημέρα. Οι βροχές βοηθούν τους πυροσβέστες στην προσπάθειά τους να οριοθετήσουν τις πυρκαγιές που καίνε από την περασμένη χρονιά, καταστρέφοντας εκατομμύρια εκτάρια γης. Δεκατέσσερα μέτωπα είναι ακόμα ενεργά στην Βικτώρια και η μετεωρολογική υπηρεσία εκτιμά πως η βροχή δεν θα είναι αρκετή για να σβήσει όλες αυτές τις εστίες. 

 

Οι καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, με ταχύτατους ανέμους, που θα τις μεταφέρουν γρήγορα από περιοχή σε περιοχή, ενώ δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr