Σεϋχέλλες: Ξανά σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα αν και έχει εμβολιαστεί πλήρως το 60% του πληθυσμού

Σεϋχέλλες: Ξανά σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα αν και έχει εμβολιαστεί πλήρως το 60% του πληθυσμού Facebook Twitter
Pixabay
0

Οι Σεϋχέλλες, αν και έχουν εμβολιάσει πλήρως πάνω από το 60% του πληθυσμού τους κατά του κορωνοϊού, επαναφέρουν τους περιορισμούς καθώς σημειώθηκε αύξηση των κρουσμάτων.

Στο αρχιπέλαγος των σχεδόν 100.000 κατοίκων, καταγράφηκαν περίπου 500 νέα κρούσματα τρεις ημέρες έως και την 1η Μαΐου. Την ίδια ώρα έχει περίπου 1.000 ενεργά κρούσματα.

Το ένα τρίτο των ενεργών περιπτώσεων αφορούσε άτομα που είχαν λάβει τις δύο δόσεις εμβολίου, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας. Τα υπόλοιπα είχαν λάβει είτε μονοδοσικό εμβόλιο, είτε δεν είχαν εμβολιαστεί καθόλου.

Τα σχολεία έκλεισαν και οι αθλητικές δραστηριότητες ακυρώθηκαν για δύο εβδομάδες. Μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα πρόκειται να κλείνουν νωρίς ενώ έχουν απαγορευτεί και ορισμένες συγκεντρώσεις.

«Παρά τις εξαιρετικές προσπάθειες που καταβάλλουμε, η κατάσταση του Covid-19 στη χώρα μας είναι κρίσιμη αυτή τη στιγμή με πολλά καθημερινά κρούσματα, να καταγράφονται την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη η υπουργός Υγείας Πέγκυ Βιντότ.

Πάνω από τα τέσσερα πέμπτα των ενεργών κρουσμάτων αφορούσαν πολίτες από τις Σεϋχέλλες, ενώ το υπόλοιπο αφορά σε ξένους.

Οι Σεϋχέλλες, που βασίζονται στον τουρισμό ως βασικό μέρος της οικονομίας τους, άρχισαν τους εμβολιασμούς τον Ιανουάριο, χρησιμοποιώντας δόσεις του εμβολίου Sinopharm από την Κίνα. Τα εμβόλια ήταν δωρεά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Μέχρι τα μέσα Απριλίου, περίπου το 60% των δόσεων του εμβολίου που χορηγήθηκαν στη χώρα ήταν της Sinopharm, με τις υπόλοιπες δόσεις να είναι από το AstraZeneca, που παρασκευάζεται στην Ινδία, όπως ανέφερε το Bloomberg.

Σημειώνεται ότι, οι έλεγχοι, που έγιναν σε Κίνα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπολόγισαν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sinopharm στο 79% και 86% αντίστοιχα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένεται να εγκρίνει το εμβόλιο Sinopharm και άλλα κινεζικά εμβόλια για χρήση αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Την ίδια ώρα ερευνητές στη Βραζιλία έθεσαν την αποτελεσματικότητα ενός άλλου εμβολίου από την Κίνα, του εμβολίου Sinovac, στο 50,4%.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ