Σεϋχέλλες: Μέτρα ξανά λόγω μεταλλάξεων - Παρότι το 70% είναι πλήρως εμβολιασμένο

Σεϋχέλλες: Μέτρα ξανά λόγω μεταλλάξεων - Παρότι το 70% είναι πλήρως εμβολιασμένο Facebook Twitter
Έξαρση κορωνοϊού στην πιο «εμβολιασμένη χώρα» στον κόσμο - Πηγή φωτογραφίας: Pixabay
0

Οι Σεϋχέλλες, το νησιωτικό κράτος του Ινδικού Ωκεανού που έχει εμβολιάσει το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού από οποιοδήποτε άλλο έθνος, γνωστοποίησε πως, σύμφωνα με την ανάλυση δειγμάτων, η λεγόμενη μετάλλαξη Βήτα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά πέρυσι στη Νότια Αφρική, ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. 

Παρότι η χώρα έκανε αγώνα δρόμου για τον εμβολιασμό του πληθυσμού της και την επίτευξη ανοσίας ώστε να ανοίξει τον τουρισμό της που είναι και η «ατμομηχανή» της οικονομίας της, τώρα αναγκάζεται να επιβάλλει εκ νέου περιορισμούς σε δραστηριότητες και μετακίνηση. 

Όπως δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Ξένων Υποθέσεων και Τουρισμού, η «εγκυρότητα» των εμβολίων που έχουν γίνει πρέπει να επαναξιολογηθεί. 


Στις 11 Μαΐου, το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει πως ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων είχε διπλασιαστεί σε διάστημα μίας εβδομάδας σε πάνω από 2.400 μολύνσεις. Μεταξύ των κρουσμάτων το 37% είχε κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου. Παρότι η έξαρση σημείωσε κάμψη έκτοτε, με 1.426 κρούσματα στις 23 Ιουνίου, οι αριθμοί παραμένουν υψηλοί. 

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας έστειλαν δείγματα που είχαν συλλεχθεί έως τις 24 Μαΐου στο Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών της Κένυας και από την ανάλυση καταγράφηκαν μεταλλάξει Άλφα και Δέλτα - που είχαν εντοπιστεί σε Βρετανία και Ινδία, αντιστοίχως. 

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, οι ανεμβολίαστοι είναι εξαπλάσια πιο επιρρεπείς στον κορωνοϊό.

Σημειώνεται πως περίπου το 70% του πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις -  είτε του κινεζικού Sinopharm είτε του βρετανικού AstraZeneca.


Με πληροφορίες από Bloomberg

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Διεθνή / Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε ότι ο Φάρατζ είναι «απολύτως λάθος» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο εκθέτει την ασφάλεια της Βρετανίας και των συμμάχων της σε κίνδυνο
NEWSROOM