Αίσθηση έχει προκαλέσει η σύλληψη του ευρωβουλευτή Ζάγιερ Γιόζεφ, μέλος του ακροδεξιού κόμματος του Βίκτορ Ορμπάν, που συμμετείχε σε σεξουαλικό πάρτι οργίων, σε υπόγειο μπαρ των Βρυξελλών.

 

Ο 59χρονος Ούγγρος ευρωβουλευτής, που συμμετείχε στο παράνομο (λόγω lockdown) γκέι gang bang, υπήρξε από τους πιο μεγάλους πολέμιους των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων στην Ουγγαρία, και μάλιστα έχει εργαστεί πάνω στην αλλαγή του Συντάγματος που πλέον κατοχυρώνει το γάμο μόνο ως μια ένωση άνδρα με γυναίκα.

 

Σε δηλώσεις του, μετά την αποκάλυψη, ο Ζάγιερ παραδέχθηκε ότι ήταν παρών στο πάρτι, όπου συμμετείχαν συνολικά 25 άτομα, ωστόσο αρνείται την χρήση ναρκωτικών ουσιών. Στην ανακοίνωσή του είπε επίσης ότι επικαλέστηκε την ιδιότητά του όταν συνελήφθη και ότι οι αστυνομικοί τον μετέφεραν κατόπιν στο σπίτι του.

 

Σεξ πάρτι Βρυξέλλες: «Είχαμε όλοι ήδη κορωνοϊό» - Από την υδρορροή πήγε να διαφύγει ο ευρωβουλευτής
Ο 29χρονος φοιτητής David Manzheley, που διοργάνωσε το σεξουαλικό πάρτι. Φωτογραφία: Marc Baert/Blikk

 

«Ήμασταν πολύ προσεκτικοί, όλοι είχαμε ήδη κορωνοϊό», λέει ο διοργανωτής

 

Ο David Manzheley, 29χρονος διδακτορικός φοιτητής, διοργάνωνε πολλές φορές όργια στο διαμέρισμά του, που βρίσκεται από ένα μπαρ των Βρυξελλών, αλλά υποστηρίζει πως δεν γνώριζε ότι ένας από τους καλεσμένους ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

 

«Δεν το ξέρω. Είναι φίλος φίλου. Στα πάρτι μου πάντα προσκαλώ μερικούς φίλους, που με τη σειρά τους φέρνουν άλλους φίλους και μετά διασκεδάζουμε όλοι μαζί. Μιλάμε λιγάκι, πίνουμε λιγάκι- όπως σε ένα καφέ. Η μόνη διαφορά είναι πως στο ενδιάμεσο κάνουμε και σεξ. Δεν βλέπω πού είναι το λάθος. Είμαστε όλοι ενήλικες, όλα συμβαίνουν με αμοιβαία συναίνεση», δήλωσε ο 29χρονος στην ουγγρική ενημερωτική ιστοσελίδα Blikk.

 

Σεξ πάρτι Βρυξέλλες: «Είχαμε όλοι ήδη κορωνοϊό» - Από την υδρορροή πήγε να διαφύγει ο ευρωβουλευτής
Γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία λόγω της φασαρίας που ακουγόταν από το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου. Φωτογραφία: Marc Baert/Blikk

 

Ο ίδιος αναγνωρίζει πως το πάρτι ήταν παράνομο λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί εν μέσω πανδημίας, αλλά σημειώνει πως «όλοι είχαν ήδη κορωνοϊό». 

 

«Ειλικρινά, πολλοί έχουν κουραστεί με το lockdown. Θέλουμε να δούμε ξανά κόσμο και δεν βλέπω κάπου λάθος. Άλλωστε ήμουν πολύ προσεκτικός», λέει ο David Manzheley και συνεχίζει: «Κάλεσα δέκα φίλους και όλοι επιτρεπόταν να φέρουν κάποιον υπό έναν όρο: όλοι οι καλεσμένοι θα έπρεπε να έχουν ήδη κορωνοϊό αλλά όχι συμπτώματα. Τους είχα εμπιστοσύνη, ήξερα ότι οι φίλοι μου δεν θα έλεγαν ψέματα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν βρίσκω πού είναι το πρόβλημα. Υπήρχαν επίσης παρόντες δυο νοσηλευτές, ούτε αυτό το θεώρησαν επικίνδυνο». 

 

Σεξ πάρτι Βρυξέλλες: «Είχαμε όλοι ήδη κορωνοϊό» - Από την υδρορροή πήγε να διαφύγει ο ευρωβουλευτής
Το δωμάτιο που έγινε το όργιο με τον ευρωβουλευτή. Φωτογραφία: Marc Baert/Blikk

 

«Μας ζητούσαν ταυτότητες και δεν φορούσαμε καν παντελόνια» 

 

Όταν έφτασε η αστυνομία, στο διαμέρισμα βρίσκονταν 25 άτομα. «Ξαφνικά γέμισε το σαλόνι μου αστυνομικούς. Μας φώναζαν να τους δείξουμε ταυτότητες και εμείς δεν φορούσαμε καν παντελόνια! Πώς να τους δείξουμε ταυτότητες; Αυτό τους εξόργισε περισσότερο. Είπαν απαίσια πράγματα για τους γκέι», λέει ο 29χρονος. 

 

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και ο ευρωβουλευτής Ζάγιερ Γιόζεφ, που υπέβαλε παραίτηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Παραβίασα τους κανόνες και ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μου. Λυπάμαι», είπε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του, ενώ στην τσάντα του βρέθηκαν επίσης χάπια έκστασι, τα οποία ισχυρίζεται πως δεν είναι δικά του. 

 

Προσπάθησε να διαφύγει από την υδροροή


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Blikk, μόλις η αστυνομία εμφανίστηκε και άρχισε να ελέγχει τους καλεσμένους, ο ευρωβουλευτής σε μια προσπάθεια να διαφύγει, βγήκε από το παράθυρο, κατέβηκε από την υδρορροή και βγήκε στον δρόμο. Ωστόσο κάποιος περαστικός τον εντόπισε και αργότερα μίλησε στην αστυνομία. 

 

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα είχε τραυματιστεί στο πρόσωπο από την πτώση.

 

Δείτε ακόμη>>>

Ο ευρωβουλευτής που συμμετείχε στα γκέι όργια, ήταν δημοσίως ο μεγαλύτερος εχθρός των γκέι