Σετ με σύνεργα για εξόντωση βαμπίρ πουλήθηκε σε δημοπρασία- Πάνω από 15.000$

Σετ με σύνεργα για εξόντωση βαμπίρ πουλήθηκε σε δημοπρασία- Πάνω από 15.000$ Facebook Twitter
0

Ένα σετ με σύνεργα για την εξόντωση βαμπίρ, που ανήκε σε Βρετανό αριστοκράτη, πωλήθηκε σε δημοπρασία. 

Το εν λόγω κουτί προκάλεσε «διεθνή πόλεμο προσφορών» και πωλήθηκε έξι φορές πάνω από την τιμή που αναμενόταν, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Hansons Auctioneers. 

Το κιτ από τα τέλη του 19ου αιώνα, που ανήκε κάποτε στον λόρδο Γουίλιαμ Μάλκολμ Χέιλι (1872-1969) πωλήθηκε έναντι 13.000 λιρών (15.736 δολάρια). «Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις ότι ένα μέλος της αριστοκρατικής τάξης- κάποιος με θέση στη Βουλή των Λόρδων- απέκτησε αυτό το αντικείμενο, είναι λόγω φόβου, είτε από ενδιαφέρον. Μας υπενθυμίζει ότι ο μύθος των βαμπίρ επηρεάζει όλους τους ανθρώπους», δήλωσε ο Τσαρλς Χάνσον, ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασιών. 

Σετ με σύνεργα για εξόντωση βαμπίρ πουλήθηκε σε δημοπρασία- Πάνω από 15.000$ Facebook Twitter

Το κουτί περιλαμβάνει βασικά αντικείμενα για την «αντιμετώπιση» αιμοδιψών βαμπίρ, όπως σταυρούς, αγιασμό, ξύλινο πάσσαλο και σφυρί, ροζάρια, μια γοτθική βίβλο, κηροπήγια και ασορτί πιστόλια. 

Σετ με σύνεργα για εξόντωση βαμπίρ πουλήθηκε σε δημοπρασία- Πάνω από 15.000$ Facebook Twitter

«Η δολοφονία ενός βαμπίρ ήταν κάτι εξαιρετικά σοβαρό και οι ιστορικές μαρτυρίες δείχνουν την ανάγκη για συγκεκριμένες μεθόδους και εργαλεία», δήλωσε ο Χάνσον. «Αντικείμενα με θρησκευτική σημασία, όπως σταυροί και βίβλοι, λέγεται ότι απωθούν τέτοια τέρατα, για αυτό υπάρχουν στο κουτί», συμπλήρωσε. 

Το κουτί προσέλκυσε προσφορές από όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Τελικά το απέκτησε κάποιος από τη Βρετανία, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε. 

«Η πίστη στους βρικόλακες, τα απέθαντα πλάσματα που λέγεται ότι χρειάζονται ανθρώπινο αίμα για να επιζήσουν, υπάρχει εδώ και εκατοντάδες χρόνια και επιμένει σε ορισμένα μέρη του κόσμου ακόμη σήμερα», επεσήμανε ο οίκος δημοπρασιών. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ