Serial killer στην Κύπρο: Πόσο κόστισε η επιχείρηση Κόκκινη Λίμνη - Η αμοιβή της εταιρείας με τους δύτες

Serial killer στην Κύπρο: Πόσο κόστισε η επιχείρηση Κόκκινη Λίμνη - Η αμοιβή της εταιρείας με τους δύτες Facebook Twitter
1

Τεράστιο κόστος είχε η αγωνιώδης και δραματική επιχείρηση στην Κόκκινη Λίμνη προκειμένου να βρεθούν τα θύματα του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά.

Η επιχείρηση βρέθηκε διεθνώς στο επίκεντρο της επικαιρότητας και σήμερα έγινε γνωστό πως το κόστος ήταν 664.490 ευρώ.Οι έρευνες κράτησαν περίπου τρεις μήνες και όλο αυτό το διάστημα απαίτησαν τη συμμετοχή εκατοντάδων αστυνομικών και Πυροσβεστών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος της Κύπρου, η συγκέντρωση του ποσού έγινε με μεταφορά κονδυλίων και εξοικονομήσεις από τους προϋπολογισμούς της Αστυνομίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Τα  664.490 ευρώ προορίζονται για να πληρωθεί η εταιρεία Brasal Marine Servises για τις υποβρύχιες έρευνες που πραγματοποίησε στην Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό.

Οι δύτες της συγκεκριμένης εταιρείας μετά από μέρες ερευνών στα ιδιαίτερα τοξικά νερά της τεχνητής λίμνης, κατάφεραν με τη χρήση σκαφάνδρου και ρομποτικής κάμερας να ανασύρουν τις βαλίτσες μέσα στις οποίες ο δολοφόνος Νίκος Μεταξάς έκρυψε τρία από τα θύματά του.

Το τελικό κόστος για την αγορά των εξειδικευμένων υπηρεσιών που πρόσφερε στην Αστυνομία η εταιρεία Brasal Marine Servises ανήλθε στις €664.490. Μέχρι σήμερα, τρεις μήνες μετά το πέρας των ερευνών, η εταιρεία πληρώθηκε για τις υπηρεσίες της με το ποσό των €119.142, το οποίο καταβλήθηκε από την Αστυνομία και από τις πιστώσεις που είχε στη διάθεσή της για την αγορά υπηρεσιών μεταφοράς νεκρών.

Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί στην Brasal Marine Servises όταν και εφόσον η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αποδεσμεύσει το σχετικό κονδύλι. Το εν λόγω αίτημα αποδέσμευσης περιλαμβάνεται στην ατζέντα της Επιτροπής Οικονομικών που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως προκύπτει από τη σχετική αλληλογραφία που κατατέθηκε στη Βουλή για σκοπούς ενημέρωσης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης πληροφόρησε με επιστολή του στις 24 Ιουλίου 2019 το Υπουργείο Οικονομικών για το συνολικό κόστος των υπηρεσιών της εταιρείας Brasal Marine Servises και το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε με τη σειρά του, στις 2 Αυγούστου 2019, το αίτημα αποδέσμευσης του σχετικού κονδυλίου στη Βουλή, η οποία στο μεταξύ ανέστειλε τις εργασίες της λόγω καλοκαιρινών διακοπών.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να πάρει τον έλεγχο της κοινωνίας μας»

Οι πρώτες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν: Αναχώρησε ο Ιρανός ΥΠΕΞ από το Πακιστάν - «Δεν θα αποδεχθούμε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις»

Ο Αμπάς Αραγτσί βρέθηκε στο Πακιστάν όπου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της χώρας και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, χωρίς ωστόσο να συναντηθεί με την αμερικανική αντιπροσωπεία
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Διεθνή / Αγαπάτε τα λουλούδια; - Τέσσερα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε

O «τουρισμός των λουλουδιών» γνωρίζει άνθηση, όμως ο υπερτουρισμός και η κλιματική αλλαγή αλλάζουν το τοπίο, στρέφοντας τους ταξιδιώτες σε νέους, λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς με εξίσου εντυπωσιακές ανθοφορίες
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Διεθνή / Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Mετά τη ρωσική νυκτερινή επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, συντρίμμια drone έπεσαν στη νοτιοανατολική ρουμανική πόλη Γαλάτσι προκαλώντας ζημιές σε πυλώνα ηλεκτροδότησης και σε παράρτημα μιας κατοικίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια