Serial killer είχε προαναγγείλει τους φόνους σε μυθιστορήματα που έγραφε: Είχε κατονομάσει τα θύματά του

Serial killer είχε προαναγγείλει τους φόνους σε μυθιστορήματα που έγραφε: Είχε κατονομάσει τα θύματά του Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / UNSPLASH
0

Ο άνδρας που σκότωσε πέντε ανθρώπους προτού να πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά, τη Δευτέρα στο Κολοράντο, είχε προαναγγείλει τα εγκλήματα και κατονόμασε ορισμένα από τα θύματά του σε μια σειρά νουβέλες επιστημονικής φαντασίας που έγραψε, σύμφωνα με την αστυνομία και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

«Είμαστε ενήμεροι για τα βιβλία που έγραψε ο ύποπτος, με ψευδώνυμο, τα οποία αποτελούν στοιχεία της έρευνάς μας», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντένβερ.

Ο δράστης, που σύμφωνα με την αστυνομία ονομάζεται Λίντον ΜακΛίοντ, είχε εκδώσει το 2018 και το 2020 μία τριλογία, με τον τίτλο “Sanction”, με το ψευδώνυμο Ρόμαν ΜακΚλέι. Στις φωτογραφίες του, σε διάφορους λογαριασμούς που διατηρούσε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, έχει μακριά γενειάδα, καστανά μαλλιά και πολλά τατουάζ. Ένα σχόλιο, σε έναν ιστότοπό του γραφεί ότι τα βιβλία του παρακολουθούν τη ζωή ενός «πολιτικού/δισεκατομμυριούχου που θέλει να χρησιμοποιήσει τη γενετική τεχνολογία για να αλλάξει το DNA εγκληματιών, όπως κατά συρροή δολοφόνων ή βίαιων ανθρώπων».

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, στον πρώτο τόμο της τριλογίας, ένας άνδρας ονόματι Λίντον ΜακΛίοντ σκοτώνει έναν άλλο, που ονομάζεται Μάικλ Σουίνγιαρντ, σε ένα κτίριο του Ντένβερ. Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι ένα από τα πραγματικά θύματα ονομαζόταν Μάικλ Σουίνγιαρντ και δολοφονήθηκε στο κτίριο που αναφέρεται στο βιβλίο.

Σε άλλον τόμο ο συγγραφέας αφηγείται τη δολοφονία μιας γυναίκας, της Αλίσια Καρντένας. Η πραγματική Αλίσια Καρντένας ήταν επίσης μεταξύ των θυμάτων του ΜακΛίοντ. Το όνομα του ΜακΛίοντ αναγράφεται σε διοικητικά έγγραφα που συνδέονται με την αγορά ενός ακινήτου, πριν από μερικά χρόνια, από την Αλίσια Καρντένας.

Στον ιστότοπό του ο «Ρόμαν ΜακΚλέι» έγραφε ότι αναμιγνύει τη φαντασία με «πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα» ώστε «να θολώσει τα όρια μεταξύ του υπαρκτού και του πιθανού».

Την Δευτέρα, ο 47χρονος άνοιξε πυρ σε ένα σαλόνι τατουάζ του Ντένβερ, σκοτώνοντας την ιδιοκτήτρια, την Αλίσια Καρντένας. Στη συνέχεια τραυμάτισε θανάσιμα τον Μάικλ Σουίνγιαρντ και κατόπιν πήγε στο Λέικγουντ, στα προάστια του Ντένβερ, όπου σκότωσε έναν άνδρα σε ένα άλλο τατουατζίδικο και μια ρεσεψιονίστ σε ένα ξενοδοχείο.

Ο δράστης σκοτώθηκε από μια αστυνομικό, η οποία τραυματίστηκε επίσης κατά την ανταλλαγή πυρών. Ο ύποπτος «φαίνεται ότι στόχευε συγκεκριμένους ανθρώπους» με ορισμένους από τους οποίους «είχε προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις», ανέφερε την Τρίτη η αστυνομία.

Το κίνητρο των επιθέσεων παραμένει μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται «βαθύ σεβασμό» για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM