Σεισμός στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας: Ξεπέρασαν τους 23.000 οι νεκροί

Σεισμός στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας: Ξεπέρασαν τους 23.000 οι νεκροί Facebook Twitter
0

Ο αριθμός των νεκρών από τους φονικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία αυξάνεται διαρκώς με τον τελευταίο απολογισμό να κάνει λόγο για πάνω από 23.000 θύματα.

Στην Τουρκία ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 19.875, όπως ανακοίνωσε η αρχή διαχείρισης καταστροφών της χώρας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα ότι περισσότεροι από 77.700 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους φονικούς σεισμούς.

Νωρίτερα σήμερα, διασώστες ανέσυραν ζωντανούς από τα ερείπια μια μητέρα και το μόλις 10 ημερών μωράκι της. Όσο περνούν οι ώρες, ωστόσο, εξανεμίζονται οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν.

Περισσότεροι από 3.466 είναι οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι στη Συρία και ως εκ τούτου ο απολογισμός των θυμάτων στις δύο χώρες ανέρχεται σε τουλάχιστον 23.341.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας ανέφεραν σήμερα ότι το υπουργικό συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλες τις περιοχές της χώρας, μεταξύ άλλων από περιοχές που ελέγχονται από το κράτος έως περιοχές εκτός κρατικού ελέγχου.

«Είναι ένα καλό βήμα προς τα εμπρός, αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα», δήλωσε στο BBC ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις Μάρτιν Γκρίφιθς.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντοπίστηκε νεκρό το ζευγάρι των Ελλήνων που αγνοούνταν στην Αντιόχεια.

Οι Τούρκοι διασώστες εντόπισαν αρχικά το πτώμα του άνδρα κάτω από τόνους τσιμέντου, και στη συνέχεια βρέθηκε νεκρή και η σύζυγός του. Οι ερευνητές, κατά πηγές, αναγκάστηκαν να συρθούν εντός του χώρου όπου κάποτε ήταν η κρεβατοκάμαρα του ζεύγους για να τους εντοπίσουν. 

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Απογοητευμένη η οικογένεια της Τζιουφρέ – Οι Αρχές δεν ερευνούν τους ισχυρισμούς εναντίον του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Απογοητευμένη η οικογένεια της Τζιουφρέ – Οι Αρχές δεν ερευνούν τους ισχυρισμούς εναντίον του

Οι συγγενείς της Βιρτζίνια Τζιούφρε δηλώνουν έκπληκτοι που οι βρετανικές Αρχές προχώρησαν σε αυτή την απόφαση λίγο πριν τη δημοσιοποίηση των αρχείων Έπσταϊν
THE LIFO TEAM