Σεισμός στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας: Ξεπέρασαν τους 23.000 οι νεκροί

Σεισμός στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας: Ξεπέρασαν τους 23.000 οι νεκροί Facebook Twitter
0

Ο αριθμός των νεκρών από τους φονικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία αυξάνεται διαρκώς με τον τελευταίο απολογισμό να κάνει λόγο για πάνω από 23.000 θύματα.

Στην Τουρκία ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 19.875, όπως ανακοίνωσε η αρχή διαχείρισης καταστροφών της χώρας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα ότι περισσότεροι από 77.700 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους φονικούς σεισμούς.

Νωρίτερα σήμερα, διασώστες ανέσυραν ζωντανούς από τα ερείπια μια μητέρα και το μόλις 10 ημερών μωράκι της. Όσο περνούν οι ώρες, ωστόσο, εξανεμίζονται οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν.

Περισσότεροι από 3.466 είναι οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι στη Συρία και ως εκ τούτου ο απολογισμός των θυμάτων στις δύο χώρες ανέρχεται σε τουλάχιστον 23.341.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας ανέφεραν σήμερα ότι το υπουργικό συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλες τις περιοχές της χώρας, μεταξύ άλλων από περιοχές που ελέγχονται από το κράτος έως περιοχές εκτός κρατικού ελέγχου.

«Είναι ένα καλό βήμα προς τα εμπρός, αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα», δήλωσε στο BBC ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις Μάρτιν Γκρίφιθς.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντοπίστηκε νεκρό το ζευγάρι των Ελλήνων που αγνοούνταν στην Αντιόχεια.

Οι Τούρκοι διασώστες εντόπισαν αρχικά το πτώμα του άνδρα κάτω από τόνους τσιμέντου, και στη συνέχεια βρέθηκε νεκρή και η σύζυγός του. Οι ερευνητές, κατά πηγές, αναγκάστηκαν να συρθούν εντός του χώρου όπου κάποτε ήταν η κρεβατοκάμαρα του ζεύγους για να τους εντοπίσουν. 

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM