Σεισμός σε Τουρκία-Συρία: Νέα «μικρά θαύματα» με διασωθέντες μετά από 100 ώρες στα συντρίμμια

Σεισμός Τουρκία-Συρία: Νέα «μικρά θαύματα» με διασωθέντες μετά από 100 ώρες στα συντρίμμια Facebook Twitter
Φωτ.:EPA
0

Παρά το γεγονός πως έχουν περάσει πλέον πολλές μέρες από τον φονικό σεισμό που έπληξε Τουρκία και Συρία αφήνοντας πίσω πάνω από 21.000 θύματα μέχρι στιγμής, δεν σταματούν και οι μικρές ιστορίες διάσωσης, όπως της μητέρας με το μωρό που ανέσυραν οι διασώστες μετά από 90 ώρες. 

Αυτές οι περιπτώσεις θερμαίνουν την ελπίδα πως μπορεί να βρεθούν κι άλλοι ζωντανοί κάτω από τα συντρίμμια των κατεστραμμένων κτιρίων μετά τον φονικό σεισμό. 

Μετά από 90 ώρες κάτω από τα συντρίμμια, λοιπόν, τα σωστικά συνεργεία στην επαρχία Χατάι ανέσυραν ένα νεογέννητο κορίτσι 10 ημερών μαζί με τη μητέρα του.

Επίσης βίντεο διάσωσης από την σεισμόπληκτη περιοχή δημοσίευσε το Al Jazeera όπου φαίνονται τα σωστικά συνεργεία να βγάζουν από τα ερείπια, μετά από 80 ώρες ένα 9χρονο κοριτσάκι και τον πατέρα του.

Και τα «μικρά θαύματα» συνεχίστηκαν.  Ένας άνδρας που ονομάζεται Hikmethan στο Χατάι και μια γυναίκα στο Ντιγιάρμπακιρ διασώθηκαν από τα ερείπια μετά από 101 ώρες.  Ένα άλλο άτομο διασώθηκε από τα συντρίμμια 100 ώρες μετά τον σεισμό στο Αντιγιαμάν. Μια άλλη γυναίκα διασώθηκε από τα ερείπια επίσης μετά από 100 ώρες στο Καχραμανμαράς και πριν από αυτήν όταν συμπληρώθηκαν 99 ώρες υπήρξε ακόμη μια διάσωση. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM