Σεΐχης δίνει 1 εκ. για το σαραβαλάκι του πιο «φτωχού προέδρου» του κόσμου

Σεΐχης δίνει 1 εκ. για το σαραβαλάκι του πιο «φτωχού προέδρου» του κόσμου Facebook Twitter
4

 

Σεΐχης δίνει 1 εκ. για το σαραβαλάκι του πιο «φτωχού προέδρου» του κόσμου Facebook Twitter

Σεΐχης προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια για να αποκτήσει τον παλιό σκαραβαίο του «πιο φτωχού προέδρου του κόσμου», του Προέδρου της Ουρουγουάης.

Ο Χοσέ Μουχίκα που κινείται με αυτό τον Σκαραβαίο της Volkswagen του 1987 επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του σεΐχη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σεΐχης δίνει 1 εκ. για το σαραβαλάκι του πιο «φτωχού προέδρου» του κόσμου Facebook Twitter

Είπε μάλιστα ότι το σκέφτεται να τον πουλήσει για να διαθέσει τα χρήματα για το πρόγραμμα στέγης για τους φτωχούς που έχει αναπτύξει στη χώρα του. Μάλιστα σημείωσε ότι ευχαρίστως θα πουλούσε τον Σκαραβαίο γιατί δεν είναι και τόσο «δεμένος με τα αυτοκίνητα» και το ότι δεν το έχει πουλήσει ως τώρα είναι γιατί θέλει να μεταφέρει το σκύλο του που έχει τρία πόδια.

Σεΐχης δίνει 1 εκ. για το σαραβαλάκι του πιο «φτωχού προέδρου» του κόσμου Facebook Twitter

Ο Μουχίκα εκτός από τον παλιό Σκαραβαίο με τον οποίο κινείται μένει και σε ένα ετοιμόρροπο αγρόκτημα που είναι στο όνομα της γυναίκας του, αφού αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει το πολυτελές προεδρικό μέγαρο και το προσωπικό του. Εκεί καλλιεργεί χρυσάνθεμα τα οποία πουλάει. Σε ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη ο Μουχίκα που είναι 79 ετών, κέρδισε τις εντυπώσεις καλώντας τους ανθρώπους να ξεφύγουν από την εξουσία των χρηματιστικών συστημάτων και να επιστρέψουν στην απλότητα, την αγάπη, τη φιλία και την αλληλεγγύη. To 90% της μηνιαίας αποζημίωσης του ύψους 12 χιλιάδων δολαρίων το μοιράζει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Σεΐχης δίνει 1 εκ. για το σαραβαλάκι του πιο «φτωχού προέδρου» του κόσμου Facebook Twitter

Όταν ρωτήθηκε ο πρώην ηγέτης των αριστερών Τουπαμάρος που εμπνεύστηκαν από την Κουβανική επανάσταση, γιατί κάποιος να θέλει να πληρώσει μια περιουσία για το αυτοκίνητό του, δήλωσε: "Τα ανθρώπινα όντα αρέσκονται σε λίγο φετιχισμό.  Χρειαζόμαστε κάποια υλικά σύμβολα. Εγώ έχω κρατήσει ένα φτυάρι και ένα σφυρί του πατέρα μου. Μικρά πράγματα για τον κόσμο, μεγάλα για εμένα.»

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Διεθνή / Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Καταγγελίες για ρύπανση, καρκίνους και καταρρεύσεις σπιτιών στην Τσιατούρα της Γεωργίας, καθώς η Ευρώπη εισάγει μαγγάνιο για πράσινη ενέργεια
LIFO NEWSROOM
Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Διεθνή / Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Η τοποθέτηση του Φάρατζ έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις του τον Αύγουστο, όταν είχε πει ότι «δεν συζητάμε για γυναίκες και παιδιά σε αυτό το στάδιο», κατηγορώντας τότε τα ΜΜΕ για «λανθασμένη ερμηνεία»
LIFO NEWSROOM
Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Διεθνή / Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Το «Democracy Noir» της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Connie Field παρουσιάζει μέσα από την οπτική τριών γυναικών τη σταδιακή διολίσθηση της Ουγγαρίας προς τον αυταρχισμό υπό τον Όρμπαν, με σκηνές που θυμίζουν την άνοδο του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία – Τι έχει αλλάξει

Διεθνή / Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες – Τι έχει αλλάξει

Το 2015-2016 πάνω από 1,1 εκατ. άνθρωποι ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία. Συνολικά, από το 2015 έως το 2024, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τα 2,6 εκατομμύρια, με τους περισσότερους να προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ
LIFO NEWSROOM
«Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Διεθνή / «Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Ο Μάικ Τζόνσον ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ υπήρξε πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν, ενώ επιζώσες ετοιμάζουν λίστα πελατών και η Βουλή αποκαλύπτει 30.000 έγγραφα
LIFO NEWSROOM
«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Δεν προτιθεμαι να ασχοληθω με το πιο προσφατο "καπριτσιο"ενος Σειχη.Ουτε καν με τον ιδιο τον Σειχη.Αν πρεπει να ασχοληθουμε με κατι αυτο θα ηταν το συστημα το οποιο επιτρεπει σε μια δρακα ανθρωπων να απομυζουν το 90% του πλουτου στον τοπο οπου ετυχε να γεννηθουν.Και,κυριως,με την αντιθεση .Διοτι δεν νομιζω να εχει γινει κατανοητο τι τεραστια προσωπικοτητα ειναι ο Χοσε Μουχικα.Ο παλιος ανταρτης ο οποιος εγινε Προεδρος της χωρας του χωρις,προφανως,να απεμπολησει ουτε μια απο τις αρχες και τις αξιες οι οποιες τον οδηγησαν στα βουνα ως ηγετη των Τουπαμαρος.Εκτος αν γνωριζετε εσεις,οπουδηποτε στον κοσμο,αναλογη περιπτωση.Ενας ανθρωπος που ,ακομη και ως Προεδρος,εξακολουθησε να ζει σε ενα αγροτικο σπιτι το οποιο εμεις μαλλον θα αποκαλουσαμε "τρωγλη",μοιραζει τον μισθο του σε φιλανθρωπιες,να κυκλοφορει με ενα να σκαραβαιο ηλικιας 27 ετων,και να εξακολουθει να εργαζεται,σε αγροτικη-ανθοκομικη εργασια,σε ηλικια 79 ετων !Για να μην αναφερθω και παλι στην "δικη μας"πολιτικη"ηγεσια"και "χαλασω" πρωινιατικα το στομαχι μου,θα σας παραπεμψω στα δημοσιευματα για το καινουργιο παλατι του "γειτονα" Tayip Erdogan.Ενα μεγαρο επτα-οκτω φορες μεγαλυτερο απο τον Λευκο Οικο (!),φτιαγμενο με τετοια πολυτελεια και χλιδη που μενεις με το στομα ανοιχτο.Οταν,λοιπον,προκυπτουν (σπανιοτατα)περιπτωσεις οπως αυτη του Μουχικα,το λιγοτερο που πρεπει να κανουμε ειναι να τις επευφημησουμε.Ορθιοι,για λογους σεβασμου.
Διαβαζεις κατι τετοιες ειδησεις για τους πρωθυπουργους ξενων χωρων, και μετα πας και στις εγχωριες ειδησεις απ τα καμαρια μας τους Πρωθυπ.-κ Υπουργους και τους κυριους βολευτες(δεν ειναι τυπογραφικο λαθος) και σου ρχεται να βγαλεις τα ματια σου με τα ιδια σου τα χερια
Χιπστεράς σείχης.Κατάντια για την ανθρωπότητα αυτό το πράγμα πια, ταίζουνε κάτι νιστικά ζώα με θρησκεία και πετάνε άπειρα λεφτά σε ποδοσφαιρικές ομάδες και λοιπές αηδίες.