Σε συναγερμό οι ΗΠΑ- Εκκενώθηκαν 9 σχολεία μετά από απειλές για βόμβες

Σε συναγερμό οι ΗΠΑ- Εκκενώθηκαν 9 σχολεία μετά από απειλές για βόμβες Facebook Twitter
0
Σε συναγερμό οι ΗΠΑ- Εκκενώθηκαν 9 σχολεία μετά από απειλές για βόμβες Facebook Twitter

Εννέα σχολεία στην κομητεία του Μπέργκεν, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, εκκενώθηκαν σήμερα μετά από μια σειρά ανώνυμων τηλεφωνημάτων που προειδοποιούσαν για τοποθέτηση βομβών, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη Μάικλ Σοντίνο.


Πρόκειται για λύκεια και κολέγια στο Τίνεκ, το Γκάρφιλντ, το Τιναφλάι, το Κλίφτον, το Φερ Λόουν, το Λιόνια, το Μπέργκενφιλντ, το Ίνγκλγουντ και το Χάκενσακ του Νιου Τζέρσι, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του σερίφη, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε μεταδώσει το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Σε συναγερμό οι ΗΠΑ- Εκκενώθηκαν 9 σχολεία μετά από απειλές για βόμβες Facebook Twitter


Κατά τα φαινόμενα, οι δράστες άφησαν μηνύματα σε αυτόματους τηλεφωνητές κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι διευθυντές των σχολείων τα άκουσαν σήμερα το πρωί.


Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κλίφτον είπε ότι ένα από αυτά τα τηλεφωνήματα έκανε λόγο για μια επικείμενη "μαζική δολοφονία". "Προς το παρόν οι προειδοποιήσεις αυτές δεν φαίνονται αξιόπιστες. Παρ' όλ' αυτά, λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

 

Το 2014, μετά από παρόμοιες προειδοποιήσεις, είχαν εκκενωθεί επτά σχολικά ιδρύματα στην ίδια κομητεία, αλλά από τις έρευνες που έκαναν τότε οι αρχές δεν βρέθηκε τίποτα το ανησυχητικό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Διάταγμα για αφαίρεση 66.000 καταχωρήσεων της Airbnb λόγω παραβίασης κανονισμών

Διεθνή / Ισπανία: Διάταγμα για αφαίρεση 66.000 καταχωρήσεων της Airbnb λόγω παραβίασης κανονισμών

Η απόφαση έρχεται σε μία περίοδο που η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αυξανόμενη κρίση στέγασης, την οποία οι αρχές αποδίδουν εν μέρει στην εκτεταμένη χρήση των ακινήτων για τουριστική εκμετάλλευση μέσω πλατφορμών όπως η Airbnb
LIFO NEWSROOM
Επικοινωνία Τραμπ με Ευρωπαίους ηγέτες ενόψει της σημερινής επικοινωνίας του με τον Πούτιν για την Ουκρανία

Διεθνή / Επικοινωνία Τραμπ με Ευρωπαίους ηγέτες ενόψει της σημερινής επικοινωνίας του με τον Πούτιν για την Ουκρανία

Μακρόν, Στάρμερ, Μερτς και Μελόνι συζήτησαν το βράδυ της Κυριακής με τον Αμερικανό πρόεδρο - μεταξύ άλλων - και για την επιβολή επιπλέον κυρώσεων στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: Θα πάρουμε τον έλεγχο όλης της Γάζας - Θα εμποδίσουμε τον λιμό "για διπλωματικούς λόγους"

Διεθνή / Νετανιάχου: Θα πάρουμε τον έλεγχο όλης της Γάζας - Θα εμποδίσουμε τον λιμό "για διπλωματικούς λόγους"

«Προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη νίκη μας, να νικήσουμε τη Χαμάς και να απελευθερώσουμε τους ομήρους, δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο του λιμού» δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM