Σε συναγερμό η Νέα Ζηλανδία λόγω του κυκλώνα Γκαμπριέλ: Κλειστά σχολεία, ακυρώνονται πτήσεις

Σε συναγερμό η Νέα Ζηλανδία λόγω του κυκλώνα Γκαμπριέλ: Κλειστά σχολεία, ακυρώνονται πτήσεις Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/DARREN ENGLAND
0

Τα σχολεία σε όλο το Όκλαντ θα κλείσουν από τη Δευτέρα, καθώς η μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας προετοιμάζεται για την άφιξη του κυκλώνα Γκαμπριέλ, όπως γίνεται γνωστό από διεθνή μέσα ενημέρωσης. 

Περισσότερα από 36 σχολεία και πανεπιστήμια θα κλείσουν τις πόρτες τους, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη εντολή από το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με το Radio New Zealand, ενώ το δίκτυο λεωφορείων InterCity θα μειώσει, επίσης, τα δρομολόγιά του.

Εν τω μεταξύ, με τη Γκαμπριέλ να πλησιάζει, η Air New Zealand δήλωσε ότι ακύρωσε πολλές διεθνείς πτήσεις για τη Δευτέρα, καθώς και πτήσεις προς την Τασμανία και τα νησιά του Ειρηνικού, καθώς και εσωτερικές πτήσεις από και προς το Όκλαντ, ανέφερε το Reuters.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Κρις Χίπκινς κάλεσε τους κατοίκους του Όκλαντ να ελαχιστοποιήσουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις, προτρέποντας, όσους μπορούν, να εργαστούν από το σπίτι.

«Αναμένουμε ότι θα έχουμε κακοκαιρία, γι' αυτό βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τις προετοιμασίες σας, αν πρέπει να μείνετε στο σπίτι σας για κάποιο χρονικό διάστημα ή αν πρέπει να το εκκενώσετε» δήλωσε ο Χίπκινς στους δημοσιογράφους.

Μετά τις προειδοποιήσεις, καταγραφθήκαν ουρές πολιτών σε καταστήματα προμήθειας πρώτων ειδών, που έσπευσαν να αγοράσουν τα απαραίτητα. 

Το Σάββατο, η Γκαμπριέλ μετατράπηκε σε μετα-τροπικό κυκλώνα που σημαίνει ότι έχασε τα χαρακτηριστικά του τροπικού συστήματος, ωστόσο οι τελευταίες προβλέψεις από την υπηρεσία MetService της Νέας Ζηλανδίας προειδοποιούν ότι η καταιγίδα εξακολουθεί να ενέχει «πολύ υψηλό κίνδυνο ακραίων και πρωτοφανών καιρικών φαινομένων σε πολλές περιοχές του Βόρειου Νησιού από την Κυριακή έως την Τρίτη».

Στο Νόρθλαντ, μια υποτροπική περιοχή στο Βόρειο Νησί της χώρας, κηρύχθηκε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για μια -αρχική- περίοδο επτά ημερών, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών. Στην περιοχή έχουν εκδοθεί μόλις  έξι προειδοποιήσεις για κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα τελευταία 50 χρόνια. 

Η Διαχείριση Έκτακτης Ανάγκης του Όκλαντ προειδοποίησε ότι η πόλη είναι πιθανό να πληγεί από ισχυρούς ανέμους το βράδυ της Κυριακής, με ριπές ταχύτητας έως 140 χλμ/ώρα ή υψηλότερες από τη Δευτέρα, ανέφερε το Reuters.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Ιράν: «Θα κάψουμε» αμερικανικά στρατεύματα σε περίπτωση χερσαίας εισβολής - Kλιμάκωση και στο μέτωπο του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Καλιμπάφ, δήλωσε ότι οι ιρανικές δυνάμεις «περιμένουν την άφιξη αμερικανικών στρατευμάτων»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Διεθνή / Το Ισραήλ δεν επέτρεψε τη λειτουργία των Βαΐων - «Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες», λέει το Πατριαρχείο

Η αστυνομία σταμάτησε στον δρόμο προς τον Ναό της Αναστάσεως δύο ανώτατους καθολικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων τον καρδινάλιο Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, και τους ανάγκασε να επιστρέψουν
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πετρέλαιο: Καταγράφει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η πορεία του χρυσού, ο οποίος αντί να λειτουργήσει ως ασφαλές καταφύγιο, υποχωρεί κατά σχεδόν 15% μέσα στον Μάρτιο, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2008
THE LIFO TEAM