Σε συναγερμό η Νέα Ζηλανδία λόγω του κυκλώνα Γκαμπριέλ: Κλειστά σχολεία, ακυρώνονται πτήσεις

Σε συναγερμό η Νέα Ζηλανδία λόγω του κυκλώνα Γκαμπριέλ: Κλειστά σχολεία, ακυρώνονται πτήσεις Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/DARREN ENGLAND
0

Τα σχολεία σε όλο το Όκλαντ θα κλείσουν από τη Δευτέρα, καθώς η μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας προετοιμάζεται για την άφιξη του κυκλώνα Γκαμπριέλ, όπως γίνεται γνωστό από διεθνή μέσα ενημέρωσης. 

Περισσότερα από 36 σχολεία και πανεπιστήμια θα κλείσουν τις πόρτες τους, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη εντολή από το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με το Radio New Zealand, ενώ το δίκτυο λεωφορείων InterCity θα μειώσει, επίσης, τα δρομολόγιά του.

Εν τω μεταξύ, με τη Γκαμπριέλ να πλησιάζει, η Air New Zealand δήλωσε ότι ακύρωσε πολλές διεθνείς πτήσεις για τη Δευτέρα, καθώς και πτήσεις προς την Τασμανία και τα νησιά του Ειρηνικού, καθώς και εσωτερικές πτήσεις από και προς το Όκλαντ, ανέφερε το Reuters.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Κρις Χίπκινς κάλεσε τους κατοίκους του Όκλαντ να ελαχιστοποιήσουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις, προτρέποντας, όσους μπορούν, να εργαστούν από το σπίτι.

«Αναμένουμε ότι θα έχουμε κακοκαιρία, γι' αυτό βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τις προετοιμασίες σας, αν πρέπει να μείνετε στο σπίτι σας για κάποιο χρονικό διάστημα ή αν πρέπει να το εκκενώσετε» δήλωσε ο Χίπκινς στους δημοσιογράφους.

Μετά τις προειδοποιήσεις, καταγραφθήκαν ουρές πολιτών σε καταστήματα προμήθειας πρώτων ειδών, που έσπευσαν να αγοράσουν τα απαραίτητα. 

Το Σάββατο, η Γκαμπριέλ μετατράπηκε σε μετα-τροπικό κυκλώνα που σημαίνει ότι έχασε τα χαρακτηριστικά του τροπικού συστήματος, ωστόσο οι τελευταίες προβλέψεις από την υπηρεσία MetService της Νέας Ζηλανδίας προειδοποιούν ότι η καταιγίδα εξακολουθεί να ενέχει «πολύ υψηλό κίνδυνο ακραίων και πρωτοφανών καιρικών φαινομένων σε πολλές περιοχές του Βόρειου Νησιού από την Κυριακή έως την Τρίτη».

Στο Νόρθλαντ, μια υποτροπική περιοχή στο Βόρειο Νησί της χώρας, κηρύχθηκε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για μια -αρχική- περίοδο επτά ημερών, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών. Στην περιοχή έχουν εκδοθεί μόλις  έξι προειδοποιήσεις για κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα τελευταία 50 χρόνια. 

Η Διαχείριση Έκτακτης Ανάγκης του Όκλαντ προειδοποίησε ότι η πόλη είναι πιθανό να πληγεί από ισχυρούς ανέμους το βράδυ της Κυριακής, με ριπές ταχύτητας έως 140 χλμ/ώρα ή υψηλότερες από τη Δευτέρα, ανέφερε το Reuters.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Διεθνή / Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη δεύτερου βαλλιστικού πυραύλου που είχε εκτοξευθεί από το Ιράν - Βίντεο από το περιστατικό
THE LIFO TEAM
Η Βουλή της Σενεγάλης ψήφισε αυστηρότερο νόμο κατά των ομόφυλων σχέσεων

Διεθνή / Η Βουλή της Σενεγάλης αυστηροποιεί τις διώξεις ομοφυλοφίλων: «Δεν είναι της κουλτούρας μας»

Η Βουλή της Σενεγάλης ενέκρινε νομοσχέδιο που αυξάνει στα 10 χρόνια τη μέγιστη ποινή για ομόφυλες σχέσεις και προβλέπει κυρώσεις και για την προώθηση ή χρηματοδότησή τους.
THE LIFO TEAM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της , λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Διεθνή / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της, λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια του πρώτου επίσημου μηνύματός του στον λαό του Ιράν, αξίζει να σημειωθεί πως δεν ανέφερε πουθενά τη μητέρα του
THE LIFO TEAM
Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Διεθνή / Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ ζουν καθημερινά στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, προσπαθώντας να κρατήσουν την κανονικότητα παρά τις συνεχείς επιθέσεις της Χεζμπολάχ και τις εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων
THE LIFO TEAM
ΕΡΙΚ ΝΤΕΙΝ ΟΜΙΛΙΑ ALS ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Έρικ Ντέιν: Προσπαθούσε μέσω AI να ανακτήσει την επικοινωνία με την οικογένειά του

Ο ηθοποιός είχε διαγνωστεί με ALS και είχε αρχίσει να χάνει τη δυνατότητα της ομιλίας - Η αποκάλυψη της συζύγου του, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ για τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του
THE LIFO TEAM