Σε ποιες θερμοκρασίες πρέπει να σερβίρεται κάθε κρασί και πώς δεν θα σας ξεγελάσουν

Σε ποιες θερμοκρασίες πρέπει να σερβίρεται κάθε κρασί και πως δεν θα σας ξεγελάσουν Facebook Twitter
0

Oμάδα εμπειρογνωμόνων του Wine Guide of Russia δίνει οδηγίες για τον τρόπο που μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει το καλό κρασί, ενώ προειδοποιεί και για τους τρόπους που επιχειρούν κάποιοι να ξεγελάσουν όσους δεν γνωρίζουν καλά τα μυστικά του οίνου.

Σύμφωνα με τον ο Artur Sargsyan, επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων του Wine Guide of Russia, με την «μέθοδο του κρύου» κάποιος μαγαζάτορας μπορεί να συγκαλύψει το κρασί χαμηλής ποιότητας από τον πελάτη.  

Σε συνέντευξή του στο RIA Novosti, σημείωσε ότι το ίδιο ποτό σε διαφορετικές θερμοκρασίες (παγωμένο, κανονική θερμοκρασία και ζεστό) θα έχει 3 διαφορετικές γεύσεις.

«Το κρύο κρύβει το άρωμα, στη γεύση νιώθεις μόνο μια ελαφριά ξινίλα. Έτσι τα ελαττώματα του κρασιού συχνά κρύβονται», αποκάλυψε.

Συνέστησε την επιλογή της σωστής θερμοκρασίας, η οποία πρέπει να τηρείται όταν σερβίρετε οποιοδήποτε κρασί. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να γνωρίζει κανείς την εξής βασική αρχή: χαμηλότερη ποιότητα κρασιού συχνά συνοδεύεται από χαμηλότερη θερμοκρασία.

Το ανοιχτό κόκκινο κρασί πρέπει να σερβίρεται σε θερμοκρασία 12-16 βαθμών, τα λευκά κρασιά στους 10-11 βαθμούς, τα αφρώδη κρασιά στους 7-8 βαθμούς, ενώ μια ξεχωριστή σαμπάνια στους 12-13 βαθμούς, είπε ο ειδικός.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM