Η Λιθουανία μετονόμασε τον δρόμο της ρωσικής πρεσβείας σε «οδό Ουκρανών Ηρώων»

Σε «οδό Ουκρανών Ηρώων» μετονόμασε το Βίλνιους το δρόμο της ρωσικής πρεσβείας Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Σε μία πρωτοβουλία διαμαρτυρίας για τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, το Βίλνιους μετονόμασε σε «οδό Ουκρανών Ηρώων» το δρόμο όπου βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία. 

«Από σήμερα η εταιρική κάρτα κάθε υπαλλήλου της ρωσικής πρεσβείας θα φέρει σημείωμα τιμής στον ουκρανικό αγώνα και όλοι θα πρέπει να σκεφτούν τις θηριωδίες του ρωσικού καθεστώτος κατά του ειρηνικού ουκρανικού έθνους όταν γράφουν το όνομα αυτού του δρόμου» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο δήμαρχος της λιθουανικής πρωτεύουσας, Ρεμίγκιζους Σιμάσιους. 


Ο Σιμάσιους είχε ανακοινώσει την εξέλιξη αυτήν την περασμένη εβδομάδα και χθες οι υπάλληλοι του Δήμου εγκατέστησαν δύο νέες πινακίδες, με την ονομασία στα λιθουανικά και τα ουκρανικά. 


Δεν είναι η πρώτη φορά που το Βίλνιους χρησιμοποιεί πινακίδες και σύμβολα για να στείλει μήνυμα στη Ρωσία. 

Το 2018, η πόλη μετονόμασε μια πλατεία έξω από τη ρωσική πρεσβεία, δίνοντάς της την ονομασία Μπόρις Νέμτσοφ, από τον επιστήμονα και αντιπολιτευόμενο της Μόσχας που δολοφονήθηκε κοντά στο Κρεμλίνο το 2015. 

Την περασμένη εβδομάδα, και η Λετονία προχώρησε στη μετονομασία οδού, ονομάζοντας το δρόμο της ρωσικής πρεσβείας στη Ρίγα «οδό ανεξάρτητης Ουκρανίας». 


Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς την Κέιτ Μίντλετον ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στον αγώνα της Εθνικής Αγγλίας με τη Δανία

Διεθνή / Χωρίς την Κέιτ Μίντλετον ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στον αγώνα της Εθνικής Αγγλίας με τη Δανία

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνιση, μετά τη διάγνωση με καρκίνο, στις 15 Ιουνίου - Σε ποια εκδήλωση του καλοκαιριού υπάρχει πιθανότητα να παραβρεθεί;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στην τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ - Απούσα η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στην τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ - Απούσα η Κέιτ Μίντλετον

Με αγωνία παρακολουθεί η βασίλισσα την εξέλιξη των ιπποδρομιών από το royal box - Η τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ είναι γνωστή ως «Ladies Day»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Βραζιλία: Πρόταση νόμου καταδικάζει σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης τα θύματα βιασμού απ' τους βιαστές τους

Διεθνή / Βραζιλία: Πρόταση νόμου μπορεί να καταδικάσει τα θύματα βιασμού σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης απ' τους βιαστές τους

Νέος προτεινόμενος νόμος στη Βραζιλία μπορεί να καταδικάσει τα θύματα βιασμού που προχωράνε σε εκτρώσεις σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκιση από τους βιαστές τους.
NEWSROOM