ΣTA PODCAST THΣ LIFO

Η Λιθουανία μετονόμασε τον δρόμο της ρωσικής πρεσβείας σε «οδό Ουκρανών Ηρώων»

Σε «οδό Ουκρανών Ηρώων» μετονόμασε το Βίλνιους το δρόμο της ρωσικής πρεσβείας Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Σε μία πρωτοβουλία διαμαρτυρίας για τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, το Βίλνιους μετονόμασε σε «οδό Ουκρανών Ηρώων» το δρόμο όπου βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία. 

«Από σήμερα η εταιρική κάρτα κάθε υπαλλήλου της ρωσικής πρεσβείας θα φέρει σημείωμα τιμής στον ουκρανικό αγώνα και όλοι θα πρέπει να σκεφτούν τις θηριωδίες του ρωσικού καθεστώτος κατά του ειρηνικού ουκρανικού έθνους όταν γράφουν το όνομα αυτού του δρόμου» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο δήμαρχος της λιθουανικής πρωτεύουσας, Ρεμίγκιζους Σιμάσιους. 


Ο Σιμάσιους είχε ανακοινώσει την εξέλιξη αυτήν την περασμένη εβδομάδα και χθες οι υπάλληλοι του Δήμου εγκατέστησαν δύο νέες πινακίδες, με την ονομασία στα λιθουανικά και τα ουκρανικά. 


Δεν είναι η πρώτη φορά που το Βίλνιους χρησιμοποιεί πινακίδες και σύμβολα για να στείλει μήνυμα στη Ρωσία. 

Το 2018, η πόλη μετονόμασε μια πλατεία έξω από τη ρωσική πρεσβεία, δίνοντάς της την ονομασία Μπόρις Νέμτσοφ, από τον επιστήμονα και αντιπολιτευόμενο της Μόσχας που δολοφονήθηκε κοντά στο Κρεμλίνο το 2015. 

Την περασμένη εβδομάδα, και η Λετονία προχώρησε στη μετονομασία οδού, ονομάζοντας το δρόμο της ρωσικής πρεσβείας στη Ρίγα «οδό ανεξάρτητης Ουκρανίας». 


Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ