Σε κατάσταση «πολεμικού συναγερμού» το Ισραήλ- Ομοβροντία ρουκετών και εισβολή «ένοπλων Παλαιστίνιων»

Σε κατάσταση «πολεμικού συναγερμού» το Ισραήλ- Σε εξέλιξη επίθεση της Χαμάς Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Σκηνικό πολέμου είναι σε εξέλιξη σήμερα στο Ισραήλ, με δυνάμεις της Χαμάς να πραγματοποιούν επίθεση από τη Λωρίδα της Γάζας και τις ισραηλινές δυνάμεις να ανακοινώνουν πως βρίσκονται σε «κατάσταση πολεμικού συναγερμού».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Reuters, ομοβροντία από ρουκέτες εξαπολύθηκε κατά του Ισραήλ νωρίς σήμερα το πρωί από τη Λωρίδα της Γάζας, με τον στρατιωτικό διοικητή της Χαμάς να ανακοινώνει την έναρξη της επιχείρησης «Al-Aqsa Storm», καλώντας όλους τους Παλαιστινίους να πάρουν τα όπλα.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Χαμάς εξαπέλυσε 5.000 ρουκέτες, ενώ δυνάμεις μαχητών της ισλαμιστικής οργάνωσης κινούνται εντός του ισραηλινού εδάφους.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, μία Ισραηλινή σκοτώθηκε, ενώ ασθενοφόρα έχουν αναπτυχθεί σε περιοχές γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας την ώρα που σειρήνες ηχούν σε όλο το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ.

Ισραήλ: «Η Χαμάς θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες για την επίθεση»

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως έχουν κινητοποιηθεί στρατιώτες και έχουν κληθεί έφεδροι καθώς η χώρα έχει κηρυχθεί σε «κατάσταση πολεμικού συναγερμού».

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά περαστικού στην πόλη Σντερότ στο νότιο Ισραήλ, ενώ βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν συγκρούσεις σε δρόμους πόλεων.

«Αριθμός τρομοκρατών έχει διεισδύσει στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι δόθηκε προειδοποίηση στους κατοίκους στη Λωρίδα της Γάζας να παραμείνουν στα σπίτια τους ή να πάνε στα καταφύγια.

Παράλληλα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις τονίζουν ότι η Χαμάς «θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες και την ευθύνη» για την επίθεσή της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Royal Lodge: Ο βασιλιάς Κάρολος πιέζει τον πρίγκιπα Άντριου να φύγει από την πολυτελή κατοικία

Διεθνή / Royal Lodge: Ο βασιλιάς Κάρολος πιέζει τον πρίγκιπα Άντριου να φύγει από την πολυτελή κατοικία

Ο πρίγκιπας Άντριου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το παλάτι για να εγκαταλείψει το Royal Lodge στο Γουίντσορ, εν μέσω νέων πιέσεων και αναζωπύρωσης του σκανδάλου Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Κυρώσεις σε Rosneft-Lukoil: Γιατί οι ΗΠΑ «χτυπούν» τις δύο μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου

Διεθνή / Κυρώσεις σε Rosneft-Lukoil: Γιατί οι ΗΠΑ «χτυπούν» τις δύο μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου

Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. επεκτείνουν σημαντικά τις κυρώσεις εναντίον της ρωσικής πετρελαϊκής βιομηχανίας — από τις εταιρείες Rosneft και Lukoil μέχρι το υγροποιημένο φυσικό αέριο
LIFO NEWSROOM
Το Ισλαμικό Κράτος επιστρέφει στη Συρία – Οι ΗΠΑ αποχωρούν, οι Κούρδοι μένουν μόνοι

Διεθνή / Το Ισλαμικό Κράτος επιστρέφει στη Συρία – Οι ΗΠΑ αποχωρούν, οι Κούρδοι μένουν μόνοι

Η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία δίνει χώρο στο Ισλαμικό Κράτος να ξανασηκώσει κεφάλι - Οι Κούρδοι του SDF δέχονται αυξανόμενες επιθέσεις, ενώ η αστάθεια απειλεί να ανατρέψει μια δύσκολα κερδισμένη ειρήνη
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

Διεθνή / ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

ΗΠΑ και Αυστραλία ανακοίνωσαν επενδύσεις άνω των 3 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία εναλλακτικής αλυσίδας σπάνιων μετάλλων, απομακρυνόμενες από την κυριαρχία της Κίνας
LIFO NEWSROOM