Σε κακή κατάσταση 10 γυναίκες που είναι φυλακισμένες στην Τουρκία και κάνουν απεργία πείνας

Σε κακή κατάσταση 10 γυναίκες που είναι φυλακισμένες στην Τουρκία και κάνουν απεργία πείνας Facebook Twitter
0

Η υγεία 10 γυναικών που είναι φυλακισμένες στην Τουρκία έχει επιδεινωθεί αφότου άρχισαν απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθούν για ένα νέο μέτρο ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα μια δικηγορική ένωση στη νοτιοανατολική επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ.

Έξι γυναίκες σε φυλακή της ανατολικής επαρχίας Ελαζίγ άρχισαν απεργία πείνας στις 10 Νοεμβρίου για να διαμαρτυρηθούν για έναν κανονισμό που τις υποχρεώνει να φορούν μια ταυτότητα όταν βρίσκονται έξω από τα κελιά τους, ανέφερε η δικηγορική ένωση. Άλλες τέσσερις γυναίκες άρχισαν απεργία πείνας στις 10 Δεκεμβρίου.

Η Δικηγορική Ένωση του Ντιγιάρμπακιρ αναφέρει πως οι κρατούμενες χάνουν βάρος και έχουν αρχίσει να έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Αξιωματούχοι της φυλακής δεν ήταν διαθέσιμοι για να σχολιάσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι γυναίκες.

Σύμφωνα με τη δικηγορική ένωση, οι γυναίκες που δεν συμμορφώνονται με τον κανονισμό, που εφαρμόσθηκε πρόσφατα, «δεν επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση σε συναντήσεις έξω από την πτέρυγά τους, σε δραστηριότητες χόμπι, επικοινωνία, εξαερισμό και συναντήσεις με τους δικηγόρους τους».

Το αίτημα μιας από τις απεργούς να καταργηθεί ο κανονισμός απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι «εμποδίζει δραπετεύσεις και αποτρέπει ταραχές».

Η δικηγορική ένωση δεν διευκρίνισε γιατί έχουν φυλακισθεί οι γυναίκες και δεν ήταν σήμερα διαθέσιμη για σχόλια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM