Σε επίπεδο ρεκόρ οι απολύσεις στη Βρετανία- 314.000 σε ένα τρίμηνο

Σε επίπεδο ρεκόρ οι απολύσεις στη Βρετανία- 314.000 σε ένα τρίμηνο Facebook Twitter
ΕPA
0

Ρεκόρ κατέγραψαν οι απολύσεις στη Βρετανία το τρίτο τρίμηνο του έτους, με συνέπεια να κάνει «άλμα» το ποσοστό ανεργίας.

Το τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο απολύθηκαν 314.000 εργαζόμενοι στη Βρετανία, αριθμός ρεκόρ. Οι απολύσεις ήταν 181.000 περισσότερες σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία της Βρετανίας (ONS).

Το ποσοστό ανεργίας ανέβηκε στο 4,8%, το υψηλότερο από τον Νοέμβριο του 2016. Το τρίμηνο του καλοκαιριού, ως τον Αύγουστο, το ποσοστό ανεργίας ήταν 4,5%. Τα στοιχεία της ONS δείχνουν ότι οι Βρετανοί έχουν μπροστά τους δύσκολους μήνες.

Πριν από μία εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ αναγκάστηκε να παρατείνει έως τα τέλη Μαρτίου το δαπανηρό σχέδιο για αναστολή συμβάσεων εργασίας, στο οποίο το κράτος καλύπτει το 80% αυτών των εργαζομένων. Επίσης, ανακοίνωσε άλλες μορφές ενίσχυσης, ύψους δισεκατομμυρίων λιρών.

Η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας εκτιμά ότι περίπου 5,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι θα χρειαστούν στήριξη ενώ είναι σε αναστολή, κατά τη διάρκεια του lockdown αυτού του μήνα. Τον Οκτώβριο ήταν 2 εκατομμύρια αυτοί οι εργαζόμενοι.

Τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας υπογραμμίζουν το μέγεθος της πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε, σχολίασε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών. Όμως, οι επικριτές του τον κατηγορούν ότι η έως τώρα απροθυμία του να παρατείνει το πρόγραμμα αναστολής συμβάσεων οδήγησε σε περιττές απολύσεις.

«Η αποτυχία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει εγκαίρως την έκταση αυτής της κρίσης στην απασχόληση κόστισε σε ανθρώπους τα μέσα επιβίωσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος, Τζόναθαν Ρέινολντς.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / Εργάτες από το Μπανγκλαντές πήγαν για δουλειά στη Ρωσία και κατέληξαν στον μέτωπο της Ουκρανίας

Αντέδρασαν και ζήτησαν να αποχωρήσουν, αλλά αξιωματικοί τους απείλησαν με φυλάκιση, σωματική κακοποίηση ή ακόμη και θάνατο, αν αρνηθούν να εκτελέσουν εντολές
THE LIFO TEAM
ΙΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / EE και Ινδία έκλεισαν «τη μητέρα όλων των συμφωνιών»: Ελεύθερο εμπόριο μετά από 19 χρόνια διαπραγματεύσεων

Η συμφωνία αφορά εμπορικές ροές μεταξύ της ΕΕ και της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου, με τις δύο πλευρές να συνδέουν το οικονομικό σκέλος με στενότερη συνεργασία σε τομείς ασφάλειας
THE LIFO TEAM