Σε επίπεδο ρεκόρ οι απολύσεις στη Βρετανία- 314.000 σε ένα τρίμηνο

Σε επίπεδο ρεκόρ οι απολύσεις στη Βρετανία- 314.000 σε ένα τρίμηνο Facebook Twitter
ΕPA
0

Ρεκόρ κατέγραψαν οι απολύσεις στη Βρετανία το τρίτο τρίμηνο του έτους, με συνέπεια να κάνει «άλμα» το ποσοστό ανεργίας.

Το τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο απολύθηκαν 314.000 εργαζόμενοι στη Βρετανία, αριθμός ρεκόρ. Οι απολύσεις ήταν 181.000 περισσότερες σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία της Βρετανίας (ONS).

Το ποσοστό ανεργίας ανέβηκε στο 4,8%, το υψηλότερο από τον Νοέμβριο του 2016. Το τρίμηνο του καλοκαιριού, ως τον Αύγουστο, το ποσοστό ανεργίας ήταν 4,5%. Τα στοιχεία της ONS δείχνουν ότι οι Βρετανοί έχουν μπροστά τους δύσκολους μήνες.

Πριν από μία εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ αναγκάστηκε να παρατείνει έως τα τέλη Μαρτίου το δαπανηρό σχέδιο για αναστολή συμβάσεων εργασίας, στο οποίο το κράτος καλύπτει το 80% αυτών των εργαζομένων. Επίσης, ανακοίνωσε άλλες μορφές ενίσχυσης, ύψους δισεκατομμυρίων λιρών.

Η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας εκτιμά ότι περίπου 5,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι θα χρειαστούν στήριξη ενώ είναι σε αναστολή, κατά τη διάρκεια του lockdown αυτού του μήνα. Τον Οκτώβριο ήταν 2 εκατομμύρια αυτοί οι εργαζόμενοι.

Τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας υπογραμμίζουν το μέγεθος της πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε, σχολίασε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών. Όμως, οι επικριτές του τον κατηγορούν ότι η έως τώρα απροθυμία του να παρατείνει το πρόγραμμα αναστολής συμβάσεων οδήγησε σε περιττές απολύσεις.

«Η αποτυχία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει εγκαίρως την έκταση αυτής της κρίσης στην απασχόληση κόστισε σε ανθρώπους τα μέσα επιβίωσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος, Τζόναθαν Ρέινολντς.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM
Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Διεθνή / Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Ο νέος νόμος, που εισήγαγε η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ, ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα το βράδυ. Επιβάλλει τη θανατική ποινή σε Παλαιστίνιους που έχουν καταδικαστεί για θανατηφόρες επιθέσεις.
THE LIFO TEAM