Δικαστής παραπέμπει σε δίκη τον ηθοποιό Ντάνι Μάστερσον, μετά τις κατηγορίες εις βάρος του για τον βιασμό τριών γυναικών, πριν από 20 χρόνια.

 

Ο Μάστερσον, πρωταγωνιστής την κωμική σειρά «That 70s Show» με τον Άστον Κούτσερ και την Μίλα Κούνις αντιμετωπίζει έως και 45 χρόνια κάθειρξη σε περίπτωση που αποδειχθεί ένοχος και για τις τρεις κατηγορίες.

 

Οι τρεις γυναίκες κατέθεσαν σε προκαταρκτική ακρόαση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, που ξεκίνησε την Τρίτη.

 

Ο δικαστής Charlaine F. Olmedo έκρινε ότι οι εισαγγελείς είχαν προσκομίσει αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για την υπόθεση, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου. Ο Μάστερσον πρόκειται να επιστρέψει στο δικαστήριο για την απόφαση στις 7 Ιουνίου.

 

Το Associated Press ανέφερε ότι μία από τις γυναίκες, που ταυτοποιήθηκε ως Jen B., είπε στο δικαστήριο ότι ο Μάστερσον την μετέφερε στον επάνω όροφο, του σπιτιού του, τον Απρίλιο του 2003, όταν εκείνη δεν αισθάνθηκε καλά. Κατέθεσε ότι τότε εκείνη έκανε εμετό και εκείνος την έβαλε στο ντους για να την καθαρίσει, σύμφωνα με το AP.

 

Ισχυρίστηκε ότι ο Μάστερσον την βίασε και στη συνέχεια την απείλησε με όπλο.

 

Μια δεύτερη γυναίκα, η Christina B., κατέθεσε την Τετάρτη ότι ήταν σε εξαετή σχέση με τον Μ;aστερσον όταν την βίασε τον Νοέμβριο του 2001.

 

Η τελευταία κατηγορία ήρθε από την αποκαλούμενη  N. Trout, η οποία δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο ηθοποιός την βίασε στα τέλη του 2003.

 

Ο 45χρονος δηλώνει αθώος στις κατηγορίες εναντίον του και ο δικηγόρος του προέβλεψε ότι θα απαλλαγεί από τη δίκη.

 

Οι εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες στον Μάστερσον τον περασμένο Ιούνιο, μετά από έρευνα αστυνομικών του Λος Άντζελες, που διήρκεσε πάνω από τρία χρόνια.

 

Ο Μάστερσον αντιμετωπίζει επίσης αστική αγωγή, καθώς η Εκκλησία της Σαηεντολογίας επιτέθηκε και παρενόχλησε τις γυναίκες που κατηγορούν τον ηθοποιό σε αντίποινα, για την έρευνα εναντίον του.

 

Ο Μάστερσον δούλευε στη σειρά Netflix «The Ranch» ξανά με τον Άστον ΚΟύτσερ, ώσπου απολύθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, μετά το κίνημα #MeToo.

 

Με πληροφορίες του AP/Variety