Σε βραχυκύκλωμα οφείλεται η έκρηξη σε σταθμό του μετρό στο Λονδίνο

Σε βραχυκύκλωμα οφείλεται η έκρηξη σε σταθμό του μετρό στο Λονδίνο Facebook Twitter
0

Η έκρηξη που σημειώθηκε χθες το βράδυ στον σταθμό Σάουθγκεϊτ του μετρό, στο βόρειο Λονδίνο οφείλεται σε βραχυκύκλωμα, ανακοίνωσε σήμερα η Μητροπολιτική Αστυνομία (Met) της βρετανικής πρωτεύουσας.

«Η έκρηξη φαίνεται στο τρέχον στάδιο της έρευνας ότι προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα. Η Met Police και η BTP (αστυνομία των μέσων μεταφοράς) εργάζονται από κοινού για να εξακριβώσουν το σύνολο των αιτιών», σημειώνει η Met σε ανακοίνωσή της.

Νωρίτερα χθες η Σκότλαντ Γιαρντ είχε ανακοινώσει ότι ενημερώθηκε με τηλεφωνική κλήση που δέχθηκε στις 19:03 τοπική ώρα (21:03 ώρα Ελλάδος) για μια μικρή έκρηξη στον σταθμό του Σάουθγκεϊτ στο βόρειο Λονδίνο.

Αμέσως έστειλε ομάδες της, ενώ στον σταθμό έσπευσαν πυροσβέστες και ασθενοφόρα. Επίσης αποκλείστηκε η πρόσβαση στον σταθμό και ορίστηκε μια περίμετρος ασφαλείας.

«Δεν πιστεύουμε ότι η έκρηξη συνδέεται με κάποιο τρομοκρατικό σχέδιο», ανακοίνωσε λίγο αργότερα η BTP στον λογαριασμό της στο Twitter, ενώ η αστυνομία διευκρίνισε ότι απ'όσο γνωρίζει «δεν προκλήθηκαν σοβαροί τραυματισμοί».

Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών του Λονδίνου ενημέρωσε στη συνέχεια ότι προσέφερε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου σε τρεις ανθρώπους που είχαν τραυματιστεί ελαφρά, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Στο Twitter, ορισμένοι χρήστες περιέγραψαν σκηνές πανικού. «Βρισκόμουν στον Σάουθγκεϊτ όταν άρχισε όλη η αναταραχή», έγραψε ο @Nakzokulah. «Μύριζε κάτι καμένο (σαν λάστιχο) και είδα πολλούς να τρέχουν προς τις εξόδους», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM