ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Σε αυτή τη δουλειά οι μαθητευόμενοι παίρνουν πάνω από 15.000 ευρώ τον μήνα

Σε αυτή τη δουλειά οι μαθητευόμενοι παίρνουν πάνω από 15.000 ευρώ τον μήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Καθώς ο ανταγωνισμός στις μεγάλες εταιρείες για την απόκτηση ικανών εργαζομένων φουντώνει, στις τράπεζες της Wall Street ακόμα και οι μαθητευόμενοι βλέπουν τις αμοιβές τους να εκτινάσσονται στα ύψη. 

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το Bloomberg, κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες του κόσμου αύξησαν τις αμοιβές στη φετινή σεζόν για πρακτικές κατά 37,2% σε σχέση με πέρυσι.

Αυτό διότι η Wall Street επί του παρόντος φαίνεται να δυσκολεύεται ιδιαίτερα να κάνει προσλήψεις, καθώς οι εργαζόμενοι είναι δυσεύρετοι στους περισσότερους κλάδους. Στον χρηματοοικονομικό τομέα παρατηρείται υψηλός ρυθμός παραιτήσεων αλλά και δυσαρέσκειας, κυρίως ανάμεσα στους junior τραπεζίτες, οι οποίοι δουλεύουν ατελείωτες ώρες, που συχνά φτάνουν τις 100 την εβδομάδα. 

Παράλληλα, οι τράπεζες έχουν να ανταγωνιστούν τις εταιρείες τεχνολογίας στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν ταλέντα, με τις τελευταίες να προσφέρουν πιο χαλαρούς και ευέλικτους εργασιακούς χώρους.

Έτσι, στην προσπάθειά τους να προσλάβουν μαθητευόμενους για τα καλοκαιρινά προγράμματά τους, οι εταιρείες της Wall Street προσφέρουν αυξημένους μισθούς ακόμα και για όσους δεν έχουν τελειώσει το πανεπιστήμιο. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία trading Jane Street, προσφέρει στους μαθητευόμενους μέσο μισθό 16.356 δολαρίων τον μήνα (15.153 ευρώ) ή σχεδόν 200.000 δολάρια τον χρόνο. Η μαθητεία διαρκεί από 10 έως 12 εβδομάδες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ κάποιες εταιρείες προσφέρουν και πιο εκτεταμένα προγράμματα κατάρτισης. 

Στη Citadel, όπου μόνο το 0,8% από όσους κάνουν αίτηση εξασφαλίζουν μια θέση στο πρόγραμμα μαθητείας, ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι 14.000 δολάρια ή και παραπάνω, ανάλογα με τα καθήκοντα.  

Στο μεταξύ, αυτό τον μήνα και η UBS ανέβασε τον μισθό του πρωτοετή αναλυτή για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο, για να ανταγωνιστεί τις Citigroup και JPMorgan Chase, οι οποίες έθεσαν τον στάνταρ μισθό για τους junior bankers στα 110.000 δολάρια τον χρόνο.

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / Τραμπ για Πούτιν: «Δεν θα τα βάλει μαζί μου - Αν δεν ήμουν πρόεδρος, θα είχε καταλάβει όλη την Ουκρανία»

Νέες δηλώσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο λίγο πριν τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του στην Αλάσκα - «Είναι ένας πόλεμος που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί»
LIFO NEWSROOM
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τι είναι το «Μεγάλο Ισραήλ» στο οποίο πιστεύει ο Νετανιάχου: Έντονες αντιδράσεις για «επικίνδυνη κλιμάκωση»

Τον ρώτησαν αν πιστεύει στο «όραμα» του «Μεγάλου Ισραήλ» και απάντησε δύο φορές «απολύτως» - Καταδίκη από Αίγυπτο, Ιορδανία, Ιράκ και Σαουδική Αραβία
LIFO NEWSROOM
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στα 50: «Νιώθω 32» - Το «όχι» για το οποίο ακόμη μετανιώνει

Διεθνή / Λεονάρντο Ντι Κάπριο: «Στα 50, νιώθω 32» - Για ποιον ρόλο που είπε «όχι» μετανιώνει ακόμη

Μιλώντας στον Πολ Τόμας Άντερσον, ο Ντι Κάπριο αναφέρθηκε στην την ηλικία, την ταινία του που βλέπει πιο συχνά και αυτήν στην οποία θα ήθελε περισσότερο να έχει συμμετάσχει 
LIFO NEWSROOM
Από τον δικτάτορα Φράνκο και τον βασιλιά Λεοπόλδο μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγάλματα που Εξαφανίστηκαν

Διεθνή / Από τον δικτάτορα Φράνκο και τον βασιλιά Λεοπόλδο μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγάλματα που εξαφανίστηκαν

Από αμφιλεγόμενα έργα τέχνης μέχρι ιστορικά πρόσωπα και… κλεμμένα αρκουδάκια, αυτά είναι τα αγάλματα που απομακρύνθηκαν, γκρεμίστηκαν ή εξαφανίστηκαν, αποκαλύπτοντας τι πραγματικά τιμά η κοινωνία μας
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνή / Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνείς οργανώσεις προειδοποιούν ότι η εξάπλωση της ασθένειας, εάν δεν ελεγχθεί, μπορεί να επιδεινώσει παρόμοια ξεσπάσματα σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο για εβδομάδες ή και μήνες
LIFO NEWSROOM