Σάσεξ: Σε δίαιτα και πρόγραμμα άσκησης τα δύο παχουλά αρμαντίλο που παράφαγαν στις γιορτές

Overweight armadillos put on a post-Christmas diet Facebook Twitter
0

Η υπερβολή σε γλυκά, τυριά, κρέατα και άλλες γιορτινές λιχουδιές των γιορτών δεν είναι ίδιον μόνο των ανθρώπων - αλλά και των αρμαντίλο

Κάπως έτσι, η Πάτσι κι Έντι, τα δίδυμα αρμαντίλο του πάρκου Drusillas στο Σάσεξ, γνωστές για την αγάπη τους να μυρίζουν παπούτσια, να σκαρφαλώνουν σε αγκαλιές, αλλά και να απολαμβάνουν λιχουδιές, πήραν από ένα κιλό έκαστη. 


Τώρα, τα δύο μικρά θηλαστικά της οικογένειας Δασυποδίδες έχουν μπει σε πρόγραμμα διατροφής και άσκησης να χάσουν το κιλό των γιορτών. 

Overweight armadillos put on a post-Christmas diet Facebook Twitter


«Το περισσότερο από το βάρος είναι επειδή είναι πολύ νυσταλέες και δεν κινούνται πολύ τους χειμερινούς μήνες. Καθώς είναι νυκτόβια ζώα, τείνουν να προτιμούν να μένουν στο κρεβάτι λίγο περισσότερο τα περισσότερα πρωινά, όπως πολλοί από εμάς, υποθέτω, στις διακοπές των Χριστουγέννων» εξηγεί η επικεφαλής του τμήματος του ζωολογικού κήπου, έλενα Φάρλεϊ. 
 

«Παρακολουθούμε στενά το βάρος τους και τις έχουμε βάλει σε πρόγραμμα αυξημένων σωματικών δραστηριοτήτων ώστε να κινούνται και σε μείωση της ποσότητας φαγητού ώστε να τις βοηθήσουμε στο στόχο βάρους της νέας χρονιάς» προσθέτει η ίδια. 

Σημειώνεται πως οι αδερφές πήραν το όνομά τους από τους χαρακτήρες της βρετανικής σειράς Absolutely Fabulous. 

Με πληροφορίες από Yahoo/BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM