Σάσεξ: Σε δίαιτα και πρόγραμμα άσκησης τα δύο παχουλά αρμαντίλο που παράφαγαν στις γιορτές

Overweight armadillos put on a post-Christmas diet Facebook Twitter
0

Η υπερβολή σε γλυκά, τυριά, κρέατα και άλλες γιορτινές λιχουδιές των γιορτών δεν είναι ίδιον μόνο των ανθρώπων - αλλά και των αρμαντίλο

Κάπως έτσι, η Πάτσι κι Έντι, τα δίδυμα αρμαντίλο του πάρκου Drusillas στο Σάσεξ, γνωστές για την αγάπη τους να μυρίζουν παπούτσια, να σκαρφαλώνουν σε αγκαλιές, αλλά και να απολαμβάνουν λιχουδιές, πήραν από ένα κιλό έκαστη. 


Τώρα, τα δύο μικρά θηλαστικά της οικογένειας Δασυποδίδες έχουν μπει σε πρόγραμμα διατροφής και άσκησης να χάσουν το κιλό των γιορτών. 

Overweight armadillos put on a post-Christmas diet Facebook Twitter


«Το περισσότερο από το βάρος είναι επειδή είναι πολύ νυσταλέες και δεν κινούνται πολύ τους χειμερινούς μήνες. Καθώς είναι νυκτόβια ζώα, τείνουν να προτιμούν να μένουν στο κρεβάτι λίγο περισσότερο τα περισσότερα πρωινά, όπως πολλοί από εμάς, υποθέτω, στις διακοπές των Χριστουγέννων» εξηγεί η επικεφαλής του τμήματος του ζωολογικού κήπου, έλενα Φάρλεϊ. 
 

«Παρακολουθούμε στενά το βάρος τους και τις έχουμε βάλει σε πρόγραμμα αυξημένων σωματικών δραστηριοτήτων ώστε να κινούνται και σε μείωση της ποσότητας φαγητού ώστε να τις βοηθήσουμε στο στόχο βάρους της νέας χρονιάς» προσθέτει η ίδια. 

Σημειώνεται πως οι αδερφές πήραν το όνομά τους από τους χαρακτήρες της βρετανικής σειράς Absolutely Fabulous. 

Με πληροφορίες από Yahoo/BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ