Σάρα Σαρίφ: Μαχαίρωσαν τον πατέρα της μέσα στη φυλακή

Σάρα Σαρίφ: Μαχαίρωσαν τον πατέρα της μέσα στη φυλακή Facebook Twitter
0

Ο Ουρφάν Σαρίφ, ο οποίος φυλακίστηκε τον περασμένο μήνα για τη δολοφονία της 10χρονης κόρης του Σάρα Σαρίφ, δέχθηκε επίθεση στη φυλακή Μπέλμαρς.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει δεχτεί μαχαιριές στο πρόσωπο και το σώμα του, οι οποίες χρειάστηκαν ράμματα. Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Φυλακών δήλωσε στο Sky News: «Η αστυνομία ερευνά μια επίθεση εναντίον κρατουμένου στην HMP Belmarsh την 1η Ιανουαρίου. Θα ήταν ακατάλληλο να σχολιάσουμε περαιτέρω όσο διεξάγουν την έρευνα».

Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας δήλωσε ότι οι αξιωματικοί διερευνούν «έναν ισχυρισμό ότι ένας κρατούμενος δέχθηκε επίθεση στο Belmarsh», προσθέτοντας ότι «ο 43χρονος υπέστη τραυματισμούς που δεν απειλούν τη ζωή του».

Ο 43χρονος Ουρφάν Σαρίφ και η 30χρονη Μπεϊνάς Μπατούλ καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της 10χρονης Σάρα Σαρίφ, η οποία βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Σάρεϊ, τον Αύγουστο του 2023.

Ο δικαστής Κάβανα περιέγραψε το μακροχρόνιο καθεστώς κακοποίησης που υπέστη η Σάρα ως «βασανιστήρια» και καταδίκασε την έλλειψη μεταμέλειας από τους κατηγορούμενους. Ο πατέρας της Σάρα καταδικάστηκε σε ελάχιστη ποινή 40 ετών, ενώ η Μπατούλ σε 33 χρόνια. Ο θείος της, Φαϊσάλ Μαλίκ, κρίθηκε ένοχος για την πρόκληση ή την ανοχή του θανάτου της και καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκισης.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, Γουίλιαμ Έμλιν Τζόουνς, η Σάρα είχε υποστεί «ανείπωτο πόνο» για χρόνια, με τους κατηγορούμενους να χρησιμοποιούν όργανα βασανισμού όπως ρόπαλο του κρίκετ, αυτοσχέδιο μεταλλικό γκλομπ και οικιακό σίδερο.

Η Σάρα βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της στις 10 Αυγούστου 2023, πλήρως ντυμένη, με ένα χειρόγραφο σημείωμα στο πλευρό της όπου ο Σαρίφ ομολογούσε: «Ορκίζομαι στον Θεό ότι δεν είχα πρόθεση να τη σκοτώσω, αλλά έχασα τον έλεγχο.» Οι δράστες είχαν διαφύγει στο Πακιστάν, αφήνοντας πίσω τους το άψυχο σώμα της.

Η μητέρα της Σάρα, σε συναισθηματικά φορτισμένο μήνυμα, είπε: «Η κόρη μου δεν βιώνει πια βία. Είναι πλέον ένας άγγελος που μας παρακολουθεί από τον ουρανό. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κάποιος μπορεί να είναι τόσο σαδιστής απέναντι σε ένα παιδί.»

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους, που θεωρήθηκαν «δειλοί», αντανακλούν τη φρίκη της υπόθεσης και την «ακραία παραβίαση εμπιστοσύνης», όπως τόνισε ο εισαγγελέας. Η δικαιοσύνη, παρά το μέγεθος της τραγωδίας, έδωσε απαντήσεις σε μια υπόθεση που συγκλόνισε τη Βρετανία.

Mε πληροφορίες από Sky News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Διεθνή / Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανέφερε ότι «επιχειρεί για να αναχαιτίσει και να πλήξει εκεί όπου είναι απαραίτητο για να εξαλείψει την απειλή»
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Ο Λευκός Οίκος συζητά με το Ιράν την πιθανότητα να οργανωθεί συνάντηση εντός της εβδομάδας ανάμεσα στον ειδικό απεσταλμένο της προεδρίας των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ και τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί
LIFO NEWSROOM
Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Διεθνή / Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Ο δικαστής δήλωσε ότι εντόπισε «πολλαπλές αντιφάσεις» στις απαντήσεις του ενόρκου, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει πρόθεση να παραπλανήσει το δικαστήριο ώστε να εξασφαλίσει θέση στο σώμα ενόρκων
LIFO NEWSROOM
USS Nimitz

Διεθνή / Μήνυμα αποτροπής προς το Ιράν: Αλλαγή πορείας του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Nimitz προς τη Μέση Ανατολή

Η παρουσία του Nimitz επιτρέπει ταχεία αντίδραση σε ενδεχόμενες κρίσεις, ενώ ενισχύει την προστασία των θαλάσσιων οδών (όπως τα Στενά του Ορμούζ), που είναι κρίσιμες για το παγκόσμιο εμπόριο ενέργειας
LIFO NEWSROOM
Οι επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ αποκαλύπτουν πλήρη έλλειψη καταφυγίων για παλαιστινιακές πόλεις

Διεθνή / Ισραήλ: Οι επιθέσεις του Ιράν αποκαλύπτουν έλλειψη καταφυγίων σε παλαιστινιακές πόλεις

Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από ιρανικό πλήγμα στην πόλη Ταμρά κοντά στη Χάιφα, αναδεικνύοντας τις ελλείψεις σε καταφύγια και τις ανισότητες που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Politico: Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προετοιμάζονται για τον πόλεμο

Politico / Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προετοιμάζονται για τον πόλεμο

Ποιες χώρες μετατρέπουν υπόγεια σε χειρουργεία, εκπαιδεύουν προσωπικό στην αντιμετώπιση πολεμικών τραυμάτων και εξοπλίζονται με αλεξίσφαιρα γιλέκα, γεννήτριες ρεύματος και κινητές ιατρικές μονάδες για μαζικά περιστατικά
LIFO NEWSROOM