Σαουδική Αραβία: Τέλος ο διαχωρισμός στα εστιατόρια - Κοινή είσοδος για άντρες, γυναίκες και παιδιά

Σαουδική Αραβία: Τέλος ο διαχωρισμός στα εστιατόρια - Κοινή είσοδος για άντρες, γυναίκες και παιδιά Facebook Twitter
0

Η Σαουδική Αραβία δεν θα απαιτεί πλέον τα εστιατόρια να έχουν ξεχωριστές εισόδους με βάση το φύλο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. 

Προηγουμένως ήταν υποχρεωτικό να υπάρχει μια είσοδος για οικογένειες και γυναίκες και διαφορετική είσοδος για άντρες που πήγαιναν μόνοι τους.

Οι απαγορεύσεις ήδη είχαν σταματήσει να εφαρμόζονται σε πολλά εστιατόρια, καφετέριες και άλλα σημεία συνάντησης, που από καιρό είχαν χαλαρώσει τους αυστηρούς κανόνες περί εισόδου. 

Την Κυριακή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως τα εστιατόρια δεν χρειάζεται πλέον να διατηρούν τις ξεχωριστές εισόδους, αντιθέτως θα εναπόκειται στην κάθε επιχείρηση να αποφασίσει σχετικά. 

Μέχρι σήμερα, μέσα στα εστιατόρια, οι οικογένειες και οι γυναίκες ήταν συνήθως απομακρυσμένες από άντρες που ήταν εκεί μόνοι τους, και τους χώριζαν παραβάν.   

Από τότε που ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ανέβηκε στο θρόνο το 2017, έχει κάνει πολλές κινήσεις για να «εσυγχρονίσει» την άκρως συντηρητική κοινωνία της Σαουδικής Αραβίας. Νωρίτερα φέτος, βασιλικό διάταγμα επέτρεψε στις γυναίκες να ταξιδεύουν στο εξωτερικό χωρίς την άδεια ενός άντρα προστάτη ενώ το 2018 έληξε η απαγόρευση δεκαετιών στις γυναίκες οδηγούς. 

Ωστόσο ακτιβιστές εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για νόμους που κάνουν διακρίσεις απέναντι στις γυναίκες, ενώ πολλοί υποστηρικτές των δικαιωμάτων των γυναικών έχουν συλληφθεί ακόμη και μετά τις νέες μεταρρυθμίσεις. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM