Σαουδική Αραβία: Για πρώτη φορά, θα επιτραπεί σε γυναίκες να οδηγούν

Σαουδική Αραβία: Για πρώτη φορά, θα επιτραπεί σε γυναίκες να οδηγούν Facebook Twitter
0

Η Σαουδική Αραβία, η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει απαγορεύσει στις γυναίκες να οδηγούν, θα άρει τη συγκεκριμένη απαγόρευση, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, ο βασιλιάς Σαλμάν εξέδωσε ένα διάταγμα που επιτρέπει στις γυναίκες να αποκτήσουν άδειες οδήγησης.

Ομάδες υπεράσπισης δικαιωμάτων των γυναικών διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια για την απαγόρευση, ενώ κατά καιρούς, γυναίκες στη χώρα είχαν αψηφήσει τον νόμο και είχαν πιάσει το τιμόνι, με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν πρόστιμα ή να φυλακιστούν.

Το διάταγμα που εκδόθηκε ορίζει πως θα σχηματιστεί μία υπουργική επιτροπή μέσα σε 30 ημέρες, με συμβουλευτικό χαρακτήρα, και πως η σχετική εντολή (για άρση της απαγόρευσης) θα τεθεί σε εφαρμογή μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

«Το βασιλικό διάταγμα θα εφαρμόσει τις διατάξεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης αδειών οδήγησης τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες», ανέφερε το Σαουδικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το διάταγμα ανέφερε επίσης ότι αυτή η αλλαγή θα πρέπει «να εφαρμόζει και να τηρεί τις απαραίτητες προδιαγραφές της Σαρία», ωστόσο δεν δίνει άλλες λεπτομέρειες.

Με πληροφορίες από BBC

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Ανήλικη μεταξύ των συλληφθέντων διαδηλωτών καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ιράν: Ανήλικη μεταξύ των συλληφθέντων διαδηλωτών κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τις Αρχές

Δύο άτομα που συνελήφθησαν, εκ των οποίων μία16χρονη, κατήγγειλαν σε οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΤΡΑΜΠ ΡΩΣΙΑ ΔΑΣΜΟΙ ΕΕ

Διεθνή / Τραμπ για Γροιλανδία: «Τώρα είναι η ώρα και θα γίνει» – Στόχος η απομάκρυνση της ρωσικής απειλής

Ο Αμερικανός πρόεδρος επαναλαμβάνει αφότου επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2025 πως δεν θα συμβιβαστεί με τίποτε λιγότερο από την «ιδιοκτησία» της Γροιλανδίας
THE LIFO TEAM