Θρυλικό «σκαθάρι», ανυπέρβλητος μουσικός, βαθιά συνειδητοποιημένος στρατευμένος
καλλιτέχνης και υπέρμαχος της ειρήνης.«Να δείτε που θα πάω είτε από αεροπορικό ατύχημα, είτε από σφαίρα κάποιου τρελού θαυμαστή μου» είχε πει.Στις 8 Δεκεμβρίουτου 1980 ο Τζον Λένον υπογράφει ένα αυτογραφο στον θαυμαστή του Μαρκ Τσάπμαν και φωτογραφίζονται μαζί.  Λίγες ώρες αργότερα ο Τσάπμαν τον σκότωσε.

Από το 1959 οι Beatles έδωσαν σάρκα και οστά στην ποπ-ροκ μουσική σκηνή. Από το Cavern
Bar φτάνουν να παίξουν στα ανάκτορα για τη βασίλισσα και σπάνε ρεκόρ στα βρετανικά τσάρτς
κατακτώντας την πρώτη θέση με 11 άλμπουμ.Η σχέση του Λένον με την Γίοκο Όνο αλλάζει όχι μόνο τη ζωή του αλλά και τη μουσική του. Ήδη πρίν τη διάλυση των Beatles το 1970 ο Λένον έχει χαράξει το δικό του μονοπάτι που τον πηγαίνει στη Νέα Υόρκη χωρίς επιστροφή.

Οι αιχμηρές δηλώσεις του, η βαθιά στρατευμένη μουσική του, οι έντονα πολιτικοποιημένοι
στίχοι του τον φέρνουν στο στόχαστρο τόσο του Προέδρου Νίξον όσο και της εκκλησίας. Ο Νίξον ψάχνει τρόπο να τον απελάσει γνωρίζοντας πως είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη του αντιπολεμικού κινήματος που μάχεται τη συμμετοχή των Αμερικανών στο Βιετνάμ.

Παράλληλα η εκκλησία δεν του συγχωρεί την περίφημη δήλωση : « Οι Beatles είναι πιο διάσημοι και απ'τον Ιησού!»Ίσως ένα από τα σημαντικότερα και πιο διαχρονικά κομμάτια του αιώνα που πέρασε.Peace and love! Οι τελευταίες λέξεις μιας μεγάλης προσωπικότητας:

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr