Σαμάνθα Κριστοφορέτι: Η αστροναύτης που πήγε το TikTok στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Σαμάνθα Κριστοφορέτι: Η αστροναύτης που πήγε το TikTok στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό Facebook Twitter
0

Η Σαμάνθα Κριστοφορέτι έχει το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη συνεχή παραμονή Ευρωπαίου αστροναύτη στο διάστημα, αλλά έχει γράψει ιστορία και στα social media. Είναι ο πρώτος άνθρωπος που έφτιαξε βίντεο για το TikTok στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. 

Η Ιταλίδα αστροναύτης, που αυτή την περίοδο βρίσκεται στη δεύτερη διαστημική αποστολή της, συγκεντρώνουν εκατομμύρια views. Η πρώτη φορά που η Κριστοφορέτι ταξίδεψε στο διάστημα ήταν το 2014 και έμεινε 199 ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, κάτι που τότε αποτελούσε ρεκόρ για γυναίκα αστροναύτη. 

Τον περασμένο Απρίλιο επέστρεψε στο διάστημα, κάτι που παρακολουθεί ένα ολοένα μεγαλύτερο κοινό. Ένα από τα βίντεο της, με το οποίο τίμησε τη μνήμη του Ντάγκλας Άνταμς, συγγραφέα του «Γυρίστε τον γαλαξία με ωτοστόπ», έχει πάνω από 17 εκατομμύρια views. 

@astrosamantha Don’t panic and always carry a towel! 🧖🏽‍♀️#TowelDay #MissionMinerva #SpaceTok ♬ original sound - Samantha Cristoforetti

Το βίντεο με την εκτόξευσή της από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι και την εγκατάστασή της στον ISS είχε 1,2 εκατομμύρια views. 

@astrosamantha Back on the International Space Station!🙋🏻‍♀️ #MissionMinerva #HomeAwayFromHome #SpaceTok ♬ Luxury fashion (no vocals) - TimTaj

Βασική ενασχόληση της Κριστοφορέτι βέβαια δεν είναι τα βίντεο, αλλά μεταξύ άλλων κάνει επιστημονική έρευνα στο διάστημα. Ένα από τα πρότζεκτ είναι να αντιληφθεί πώς λειτουργούν τα κύτταρα των ωοθηκών σε περιβάλλον μικροβαρύτητας. Αν και είναι σε προκαταρκτικό στάδιο, πιστεύει ότι το πείραμα μπορεί να ωφελήσει τους ανθρώπους στη Γη. 

«Όταν καταλαβαίνεις πώς λειτουργεί η βιολογία, τότε έχεις δυνητικά ένα μονοπάτι για να αναπτύξεις στοχευμένα φάρμακα και ιατρικές παρεμβάσεις, προκειμένου να βελτιώσεις αυτή τη λειτουργία», ανέφερε. «Ένας από τους μεγάλους στόχους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αυτή τη στιγμή είναι η ανάπτυξη και ωρίμανση τεχνολογιών που σχετίζονται με την υποστήριξη της ζωής: τη διατήρηση των ανθρώπων εν ζωή στο διαστημικό περιβάλλον», συμπλήρωσε. 

Επίσης, γυμνάζεται υποχρεωτικά καθημερινά, καθώς η μακρά παραμονή στο διάστημα ενέχει κινδύνους για την υγεία των αστροναυτών. Και βέβαια, έχει κάνει σχετικές αναρτήσεις στο TikTok. 

@astrosamantha How do you run in space? Happy #GlobalRunningDay #MissionMinerva #SpaceTok ♬ Run - OneRepublic

Με πληροφορίες από ΒΒC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Milliyet: Το ΕΛΚ μπλοκάρει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ εν όψει Ευρωεκλογών

Διεθνή / Milliyet: Το ΕΛΚ σχεδιάζει να τερματίσει το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ πριν τις ευρωεκλογές

Άρθρο στην ακραίως λαϊκιστική και φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Milliyet, μιλά για προεκλογική διακήρυξη του ΕΛΚ λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ