Σάλος στη Γερμανία: Πολιτικοί και κληρικοί εμβολιάστηκαν πριν από ηλικιωμένους

Σάλος στη Γερμανία: Πολιτικοί και κληρικοί εμβολιάστηκαν πριν από ηλικιωμένους Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Τον εμβολιασμό κρατιδιακών πολιτικών, ιερέων, αστυνομικών και πυροσβεστών εκτός σειράς προτεραιότητας σε διάφορες περιοχές της Γερμανίας αποκαλύπτει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Όπως επισημαίνει το Πρακτορείο, σε τουλάχιστον εννέα ομόσπονδα κρατίδια πολλά άτομα εμβολιάστηκαν χωρίς να υπάρχει λόγος προτεραιότητας, επειδή, όπως επισημαίνεται, κάποιες δόσεις από το εμβόλιο είχαν περισσέψει και υπήρχε ο κίνδυνος να χαθούν.

Το εμβόλιο, διευκρινίζεται, πρέπει να αραιωθεί πριν από τη χορήγησή του και μπορεί να διατηρηθεί μόνο για λίγες ώρες. Εάν κάποιοι ακυρώσουν το ραντεβού τους, στο τέλος της ημέρας οι αντίστοιχες δόσεις περισσεύουν, αλλά δεν υπάρχει, όπως εξηγεί το dpa, κάποια κεντρική ρύθμιση για το θέμα.

Ενδεικτικά, στο Χάλε της Σαξονίας - 'Ανχαλτ, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μπερντ Βίγκαντ, κατεβλήθη προσπάθεια οι επιπλέον δόσεις να χορηγηθούν σε άλλα άτομα πρώτης προτεραιότητας. Όταν αυτό δεν επετεύχθη, μέσω κλήρωσης, επελέγησαν κάποια άτομα, μεταξύ των οποίων και δέκα δημοτικοί σύμβουλοι.

Σε άλλη περίπτωση, ο περιφερειακός διοικητής του Ζααλεκράις Χάρτμουτ Χαντσακ δήλωσε ότι εμβολιάστηκε με τη μία δόση που περίσσεψε από κλινική που εμβολίαζε τους εργαζομένους της.

Ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί στην Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία και στην Βαυαρία με Δημάρχους και περιφερειακούς πολιτικούς, ενώ στο 'Αουγκσμπουργκ εμβολιάστηκαν ο Επίσκοπος της περιοχής και ένας ακόμη ιερέας, με την δικαιολογία ότι εργάζονται και ως πάστορες σε οίκους ευγηρίας.

Σε άλλες περιοχές, όπως στην Ρηνανία-Παλατινάτο και στην Σαξονία, οι πλεονάζουσες δόσεις εμβολίου χορηγήθηκαν σε αστυνομικούς και πυροσβέστες, ενώ στο Βερολίνο, η Γερουσία έχει αποφασίσει, όσες δόσεις περισσεύουν, να χορηγούνται στο προσωπικό των εμβολιαστικών κέντρων, συμπεριλαμβανομένων και των αστυνομικών. Στη Βρέμη εμβολιάζονται αντίστοιχα εργαζόμενοι στις υπηρεσίες διασωστών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ REUTERS ΕΡΤ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Αναλυτής του Reuters στα ελληνικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα»

«Ίσως απλώς φύγει από το χάλι που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, λέει τρία διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια ώρα που όλα είναι αντιφατικά μεταξύ τους», είπε ο Hugo Dixon στην ΕΡΤ
THE LIFO TEAM