Σάλος με τα σχόλια Μπολσονάρου: «Μην αντιμετωπίζετε την πανδημία σαν αδερφές - Μια ημέρα όλοι θα πεθάνουμε»

Σάλος με τα σχόλια Μπολσονάρου: «Μην αντιμετωπίζετε την πανδημία σαν αδερφές - Μια ημέρα όλοι θα πεθάνουμε» Facebook Twitter
0

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου υποβάθμισε για μια ακόμη φορά τη σοβαρότητα της πανδημίας του κορωνοϊού προβαίνοντας μάλιστα και σε ομοφοβικά σχόλια, αφού ζήτησε από τους Βραζιλιάνους να σταματήσουν να είναι «μια χώρα από αδερφές» [σ.σ. χρησιμοποίησε τον όρο "fags"].

«Σήμερα συζητάμε μόνο για την πανδημία, πρέπει να σταματήσει αυτό. Λυπάμαι για τους νεκρούς, λυπάμαι. Αλλά μια μέρα όλοι θα πεθάνουμε, όλος ο κόσμος εδώ θα πεθάνει. Δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να ξεφύγουμε από αυτό, να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα. Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε μια χώρα από αδερφές. Πρέπει να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πολεμήσουμε», δήλωσε ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας. 

Περισσότεροι από 162.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βραζιλία από covid-19, ενώ περίπου 5.6 εκατομμύρια μολύνθηκαν, αριθμός στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Στη διάρκεια ομιλίας του για τον τουρισμό από την έδρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ο Μπολσονάρου χαιρέτισε επίσης ως «νίκη» την αναστολή της συμμετοχής της χώρας του στις κλινικές δοκιμές τρίτης φάσης ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού, του CoronaVac του κινεζικού εργαστηρίου Sinovac.

«Θάνατος, αναπηρία, ανωμαλίες... Αυτό είναι το εμβόλιο που ο Ντόρια ήθελε να αναγκάσει όλους τους κατοίκους του Σάο Πάολο να κάνουν», ισχυρίστηκε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος μέσω της σελίδας του στο Facebook αναφερόμενος στον κυβερνήτη του Σάο Πάολο και πολιτικό του αντίπαλο Ζοάο Ντόρια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Διεθνή / ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Σύμφωνα με την εισαγγελία, κίνητρο του δράστη ήταν η θρησκευτική τους ταυτότητα και η σύνδεσή τους με τη Γάζα, σε μια πράξη ωμής εκδίκησης λόγω της σύρραξης Ισραήλ-Χαμάς
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Διεθνή / Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Η Ρωσία συνεχίζει να δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στα σύνορα με την ουκρανική περιφέρεια Σούμι, την ώρα που ουκρανικές αρχές ανησυχούν για νέα εισβολή - Γκρίζα ζώνη τέσσερα χωριά
LIFO NEWSROOM