Σαγκάη: «Δεν υπάρχουν νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού» - Για πρώτη φορά από τον Μάρτιο

Σαγκάη: «Δεν υπάρχουν νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού» - Για πρώτη φορά από τον Μάρτιο Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάρτιο η Σαγκάη δεν κατέγραψε κρούσματα κορωνοϊού, μετά από μήνες lockdown και άλλων περιορισμών.

Η Κίνα είναι η τελευταία μεγάλη οικονομία που εφάρμοσε τη στρατηγική zero-Covid, εξαλείφοντας τα κρούσματα με ένα συνδυασμό στοχευμένων lockdown, μαζικών τεστ και μακρών περιόδων καραντίνας. 

Η Σαγκάη αναγκάστηκε την άνοιξη σε μήνες lockdown όταν είδε τα κρούσματά της να εκτοξεύονται, λόγω της άκρως μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον. Και το Πεκίνο, όμως, έκλεισε σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες για εβδομάδες, ώστε να αντιμετωπίσει άλλη μια μεμονωμένη έξαρση. 

Ωστόσο, τα κρούσματα περιορίστηκαν δραματικά τις περασμένες μέρες με αποτέλεσμα σήμερα, Σάββατο, η Σαγκάη να ανακοινώσει πως δεν υπάρχουν μολύνσεις. 

«Δεν υπάρχουν νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ούτε νέες ασυμπτωματικές μολύνσεις στη Σαγκάη» ανακοίνωσε ο δήμος του οικονομικού αυτού κόμβου της Κίνας. 

Το μαζικό lockdown της Σαγκάης ήρθη μερικώς για τα 25 εκατομμύρια κατοίκων του μόλις στις αρχές Ιουνίου. Εκατομμύρια άνθρωποι προσωρινά περιορίστηκαν ξανά πριν από δύο εβδομάδες, μετά την εντολή από την κυβέρνηση για μια νέα μαζική εκστρατεία τεστ. 

Στο Πεκίνο, οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί τον Μάιο, χαλάρωσαν λίγο αργότερα λόγω της μείωσης των κρουσμάτων, ωστόσο επανήλθαν τον Ιούνιο μετά από συρροή μολύνσεων που πιθανότατα προκλήθηκε από τη νυχτερινή ζωή. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ