Σ. Αραβία: Και οι γυναίκες θα παίρνουν πλέον αντίγραφο του συμφωνητικού για το γάμο τους

Σ. Αραβία: Και οι γυναίκες θα παίρνουν πλέον αντίγραφο του συμφωνητικού για το γάμο τους Facebook Twitter
3

Οι νύφες στη Σαουδική Αραβία θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν και αυτές αντίγραφο του συμφωνητικού του γάμους τους, ένα «προνόμιο» που ως τώρα είχαν μόνο οι άνδρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας, οι κληρικοί που καταχωρούν τις συμβάσεις των γάμων, θα πρέπει να παραδώσουν πλέον και ένα αντίγραφο στη νύφη, « για να εξασφαλιστεί η ευαισθητοποίηση της στα δικαιώματα και τους όρους της σύμβασης».  

Η απόφαση έχει ως στόχο την «προστασία των δικαιωμάτων της γυναίκας και να διευκολύνει τις διαδικασίες για εκείνη», ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι για την απόφαση ελήφθη υπόψη το γεγονός ότι μια γυναίκα θα χρειαστεί αντίγραφο της σύμβασης του γάμου της σε περίπτωση διαφωνίας με το σύζυγό της και επίλυσης των διαφορών στο δικαστήριο.

Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία χρειάζονται την άδεια των αρσενικών κηδεμόνων τους προκειμένου να  παντρευτούν. Χρειάζονται επίσης άδεια για να ταξιδέψουν και να εργαστούν στη χώρα, όπου δεν τους επιτρέπεται η οδήγηση και πρέπει να είναι καλυμμένες μέχρι τα δάχτυλά, όταν κυκλοφορούν δημοσίως. 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM