Σ. Αραβία: Και οι γυναίκες θα παίρνουν πλέον αντίγραφο του συμφωνητικού για το γάμο τους

Σ. Αραβία: Και οι γυναίκες θα παίρνουν πλέον αντίγραφο του συμφωνητικού για το γάμο τους Facebook Twitter
3

Οι νύφες στη Σαουδική Αραβία θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν και αυτές αντίγραφο του συμφωνητικού του γάμους τους, ένα «προνόμιο» που ως τώρα είχαν μόνο οι άνδρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας, οι κληρικοί που καταχωρούν τις συμβάσεις των γάμων, θα πρέπει να παραδώσουν πλέον και ένα αντίγραφο στη νύφη, « για να εξασφαλιστεί η ευαισθητοποίηση της στα δικαιώματα και τους όρους της σύμβασης».  

Η απόφαση έχει ως στόχο την «προστασία των δικαιωμάτων της γυναίκας και να διευκολύνει τις διαδικασίες για εκείνη», ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι για την απόφαση ελήφθη υπόψη το γεγονός ότι μια γυναίκα θα χρειαστεί αντίγραφο της σύμβασης του γάμου της σε περίπτωση διαφωνίας με το σύζυγό της και επίλυσης των διαφορών στο δικαστήριο.

Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία χρειάζονται την άδεια των αρσενικών κηδεμόνων τους προκειμένου να  παντρευτούν. Χρειάζονται επίσης άδεια για να ταξιδέψουν και να εργαστούν στη χώρα, όπου δεν τους επιτρέπεται η οδήγηση και πρέπει να είναι καλυμμένες μέχρι τα δάχτυλά, όταν κυκλοφορούν δημοσίως. 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ