Σ. Αραβία: Εξτρεμιστικές ιδέες ο φεμινισμός, ο αθεϊσμός και η ομοφυλοφιλία λέει η κρατική υπηρεσίας ασφαλείας

Σ. Αραβία: Εξτρεμιστικές ιδέες ο φεμινισμός, ο αθεϊσμός και η ομοφυλοφιλία λέει η κρατική υπηρεσίας ασφαλείας Facebook Twitter
3

Ένα διαφημιστικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η κρατική υπηρεσία ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας κατατάσσει τον φεμινισμό, την ομοφυλοφιλία και τον αθεϊσμό μεταξύ των εξτρεμιστικών ιδεών.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε ενώ το συντηρητικό μουσουλμανικό βασίλειο επιδιώκει να προωθήσει την ανεκτικότητα και να προσελκύσει ξένους. Το κλιπ animation, που αναρτήθηκε στο Twitter το Σαββατοκύριακο, από έναν επαληθευμένο λογαριασμό της Κρατικής Προεδρίας Ασφαλείας αναφέρει ότι «όλες οι μορφές εξτρεμισμού και διαστροφής είναι απαράδεκτες». Στο βίντεο καταγράφονται αυτές οι ιδέες δίπλα στο τακφίρ (την ισλαμιστική πρακτική του να χαρακτηρίζονται οι πιστοί άλλων σχολών του Ισλάμ άπιστοι). «Μην ξεχνάτε ότι η υπερβολή σε ο,τιδήποτε και εις βάρος της πατρίδας θεωρείται εξτρεμισμός» ακούγεται να λέει ο εκφωνητής του βίντεο.

Στο πλαίσιο των σχεδίων του Ριάντ προς μια πιο ανοικτή κοινωνία και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν προέταξε μια πιο μετριοπαθή μορφή του Ισλάμ. Επιπλέον, χαλάρωσε τους κοινωνικούς περιορισμούς και εγκαινίασε την έκδοση τουριστικής βίζας, ενώ, την ώρα που η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να αναλάβει την προεδρία της Ομάδας των 20 τον επόμενο χρόνο, το Ριάντ έδειξε να υποχωρεί σε κάποιο βαθμό στο σύστημα κηδεμονίας που ορίζει σε κάθε γυναίκα έναν άνδρα συγγενή, προκειμένου να εγκρίνει τις σημαντικές αποφάσεις στη ζωή της.

Εντούτοις, περισσότερες από 10 ακτιβίστριες στην προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών τέθηκαν υπό κράτηση εβδομάδες πριν από την άρση της απαγόρευσης του δικαιώματος των γυναικών να οδηγούν. Ακτιβιστές και διπλωμάτες είδαν σε αυτό ένα μήνυμα ότι οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να συμβούν μονάχα έπειτα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Από την άλλη, η ομοφυλοφιλία και ο αθεϊσμός είναι παράνομοι εδώ και χρόνια και τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗ

Διεθνή / Αλί Λαριτζανί: «Τον εξοντώσαμε» διαμηνύει ο Νετανιάχου - Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την τύχη του

Προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι υπάρχουν «πολλές ακόμη εκπλήξεις» που σχεδιάζονται, υπονοώντας ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις
THE LIFO TEAM
ΣΕΞ ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΕΝΙΑ Ζ

Διεθνή / Πώς είναι για ένα νέο ζευγάρι να παλεύει με τη στυτική δυσλειτουργία;

Το 50% των ανδρών αντιμετωπίζει άγχος απόδοσης, αλλά το φαινόμενο αυτό παρατηρείται πλέον όλο και περισσότερο στους νεότερους άνδρες. Ένα ζευγάρι στα τέλη της εικοσαετίας του αποκαλύπτει πώς αυτό επηρέασε τη ζωή τους
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Διεθνή / Τραμπ: Bασίστηκε σε μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για να κατηγορήσει το Ιράν για τη φονική επίθεση στο σχολείο

Σύμφωνα με τον Guardian, η αρχική εκτίμηση των ΗΠΑ, που υπεδείκνυε ότι ο πύραυλος ήταν ιρανικής προέλευσης, απορρίφθηκε σχεδόν αμέσως, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Διεθνή / Σε αδιέξοδο ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι «πολύ επικίνδυνο» το σχέδιό του για πολεμικά πλοία

Τα προβλήματα στα Στενά του Ορμούζ ξεκίνησαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ξεκινώντας τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας στην τρίτη εβδομάδα του
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM