Ρώσος υπουργός Άμυνας: «Καταλάβαμε τη Μαριούπολη» - Ο Πούτιν διέταξε να μην εισβάλουν στο Azovstal

Ρώσος υπουργός Άμυνας: «Καταλάβαμε τη Μαριούπολη» - Ο Πούτιν διέταξε να μην εισβάλουν στο Azovstal Facebook Twitter
Άποψη της Μαριούπολης, 18 Απριλίου 2022
0

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, ισχυρίστηκε σήμερα, Πέμπτη, πως η Μαριούπολη έχει «καταληφθεί» από τις ρωσικές δυνάμεις. 

«Η κατάσταση είναι ήρεμη, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιστροφή των αμάχων» σημείωσε, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία «εκκένωσε περισσότερους από 142.000 αμάχους από τη Μαριούπολη».

Ακόμα, ισχυρίστηκε πως 1.478 Ουκρανοί μαχητές έχουν ήδη παραδοθεί, αλλά περισσότεροι από 2.000 υπερασπίζονται, ακόμα, το εργοστάσιο χάλυβα Azovstal, το οποίο, συμπλήρωσε, είναι «ασφαλώς αποκλεισμένο». 

Οι δηλώσεις του αυτές δεν έχουν επαληθευτεί ακόμα από άλλη πλευρά. Η Ουκρανία δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

Κατά τις πληροφορίες, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, συνεχάρη τον Σοϊγκού για το αποτέλεσμα και έδωσε εντολή να μην γίνει εισβολή στο Azovstal, αλλά να αποκλειστεί για να μην περνάει ούτε «μύγα».

Επίσης, ο Πούτιν φέρεται πως εγγυήθηκε πως δεν θα κινδυνεύσουν οι ζωές όσων είναι μέσα στο εργοστάσιο, εάν παραδοθούν.

Να υπενθυμιστεί πως οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν, επανειλημμένα, αρνηθεί να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο και να παραδώσουν τις θέσεις τους.

«Η έφοδος της Ρωσίας στο Ντονμπάς δεν έχει αρχίσει ακόμη»

Την ίδια ώρα, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ουκρανίας, Ολεξίι Ντανίλοφ, δήλωσε ότι η αναμενόμενη ευρείας κλίμακας έφοδος της Ρωσίας στο ανατολικό τμήμα της χώρας δεν έχει αρχίσει ακόμα.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε την έναρξή της «μάχης για το Ντονμπάς» τη Δευτέρα.

Επιθέσεις πράγματι καταγράφονται σε όλες τις γραμμές των μετώπων στο Ντανιέτσκ, το Λουγκάνσκ και το Χάρκοβο από το πρωί της Τρίτης, είπε ο κ. Ντανίλοφ στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σε ουκρανικό ραδιοφωνικό σταθμό χθες Τετάρτη, όμως είναι πιθανόν «δοκιμαστικές».

Ο ίδιος είπε πως η Μόσχα πιθανόν θα συνεχίσει τη συγκέντρωση δυνάμεων, εφοδίων και εφεδρειών τις επόμενες δύο ως τέσσερις εβδομάδες.

Ο κ. Ντανίλοφ προειδοποίησε εξάλλου εναντίον της σκέψης ότι η μάχη για το Ντονμπάς θα είναι η τελευταία και αποφασιστική σε αυτόν τον πόλεμο.

«Δεν θα ήμουν τόσο αισιόδοξος, μπορεί να έχουμε πολλά και διάφορα πράγματα μπροστά μας», δήλωσε ο αξιωματούχος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM