Οι δημιουργοί του έργου πρότειναν κατασκευές από δεντροφυτεύσεις, οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται προσωρινά. Έτσι για έναν μήνα οι σκαλωσιές στη βόρεια πρόσοψη του Μουσείου του Πολυτεχνείου μετατράπηκαν σε έργο τέχνης.

 

Πρόκειται για συνθέσεις από φυτά τα οποία ονομάζονται «Forests». Το σχέδιο της Anna Krivtsova είναι μια πρόταση για κάθετη κηπουρική, με το βλέμμα στην κατασκευή ως αναπόσπαστο μέρος της ζωής της πόλης. Η εν λόγω κατασκευή «βγάζει» κυριολεκτικά την τέχνη πέρα από τα όρια του μουσείου.

 


Το έργο μετατρέπει τη σκαλωσιά σε ανεξάρτητο στοιχείο του τοπίου. Μπορεί να μετακινηθεί μέσα στην πόλη και να τοποθετηθεί σε εγκαταστάσεις που προσωρινά δεν χρησιμοποιούνται, λόγω παύσης των εργασιών. Η βόρεια πρόσοψη του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου θα παραμείνει διακοσμημένη έως τις 25 Αυγούστου. Μια καλή θέα προς το «Δάσος» είναι από την ταράτσα του καταστήματος παιδικών ειδών στη Λουμπγιάνκ.


Οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν για το «Δάσος» ένα κινητό μορφωματικό σύστημα και αρχιτεκτονική τοπίου με επιλεγμένα φυτά, καλά προσαρμοσμένα στο κλίμα της Μόσχας.

 

Ρωσίδα καλλιτέχνης "δεντροφύτευσε" την πρόσοψη του Πολυτεχνείου της Μόσχας

 

Ρωσίδα καλλιτέχνης "δεντροφύτευσε" την πρόσοψη του Πολυτεχνείου της Μόσχας


Το κτίριο του Μουσείου Πολυτεχνείου χτίστηκε περίπου πριν από μισό αιώνα, και θα παραμείνει κλειστό για ανακαίνιση μέχρι το 2018. Αναμένεται να αλλάξει και η φυσιογνωμία του μουσείου, καθώς δεν θα είναι μόνο ένας εκθεσιακός χώρος με συλλογή από έργα τέχνης, αλλά και μια πλατφόρμα για επιστημονικές συζητήσεις, δημιουργικούς πειραματισμούς και εκπαιδευτικά προγράμματα.


Μία από τις μεγάλες εκπλήξεις που περιμένει τους επισκέπτες του Πολυτεχνείου είναι το δεντροφυτευμένο αμφιθέατρο, το οποίο βρίσκεται μπροστά από την κύρια είσοδο του μουσείου. Εδώ θα πραγματοποιούνται διαλέξεις και φεστιβάλ. Στο ίδιο το μουσείο θα ανοίξει και πάλι η ευρύχωρη αίθουσα παραδόσεων και η επιστημονική και τεχνική βιβλιοθήκη του μουσείου, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

 

Ρωσίδα καλλιτέχνης "δεντροφύτευσε" την πρόσοψη του Πολυτεχνείου της Μόσχας

 

Ρωσίδα καλλιτέχνης "δεντροφύτευσε" την πρόσοψη του Πολυτεχνείου της Μόσχας

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr