Ρωσία : Την απόφαση αποδοχής της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα υπέγραψε ο Μεντβέντεφ

Ρωσία : Την απόφαση αποδοχής της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα υπέγραψε ο Μεντβέντεφ Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε τη Δευτέρα την απόφαση της κυβέρνησης, βάσει της οποίας η χώρα του αποδέχεται την Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο ίδιος κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, λέγοντας ότι το «ζήτημα είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο, έχει απήχηση και είναι ένα θέμα για το οποίο διαρκώς γράφουν και μιλούν». Παράλληλα υπογράμμισε ότι είναι προφανές πως για να σταματήσει η κλιματική αλλαγή απαιτούνται από κοινού προσπάθειες.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός επισήμανε ότι «πιο σημαντικό είναι η ίδια η οικονομία να στοχεύει και να εφαρμόζει τις απαιτήσεις της Συμφωνίας του Παρισιού» και προσέθεσε πως «ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους είναι η ανάπτυξη της οικονομίας να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της οικολογίας».

Ο Ντμίτρι Μενβέντεφ , χαρακτηρίζοντας την Συμφωνία του Παρισιού ένα πιο ευέλικτο εργαλείο από το Πρωτόκολλο του Κιότο, επισήμανε ότι «η εφαρμογή των δεσμεύσεων της Συμφωνίας του Παρισιού ... γίνεται διεθνής μας δέσμευση» και πως η Ρωσία συμμετέχει ενεργά στα μέτρα που υιοθετεί η διεθνής κοινότητα στον τομέα αυτό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / TASS / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ