Ρωσία: Συνεργάτες του Ναβάλνι ανησυχούν για την υγεία του - «Δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος»

Συνεργάτες του Ναβάλνι εκφράζουν ανησυχίες για την επιδείνωση της υγείας του Facebook Twitter
EPA/Αρχείο
0

Την ανησυχία τους για την επιδείνωση της υγείας του φυλακισμένου επικριτή του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι εξέφρασαν σήμερα συνεργάτες του.

Εν τω μεταξύ, οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι δεν τους επιτράπηκε να τον επισκεφτούν στις φυλακές, όπου κρατείται.

Ο 44χρονος Ναβάλνι, φυλακίστηκε τον περασμένο μήνα, για δυόμισι χρόνια, με κατηγορίες, που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως πολιτικά υποκινούμενες. Συνελήφθη όταν επέστρεψε στη Ρωσία από τη Γερμανία τον Ιανουάριο, όπου ανάρρωσε μετά την δηλητηρίασή του με νόβιτσοκ.

Ο Ναβάλνι άρχισε να αισθάνεται σοβαρό πόνο στην πλάτη την περασμένη εβδομάδα, ένιωσε μούδιασμα στο πόδι του και δεν μπορουσε να σταθεί όρθιος, σύμφωνα με τον στενό συνεργάτη του Λεονίντ Βολκόφ, ο οποίος είπε ότι του χορηγήθηκαν μόνο δύο χάπια Ibuprofen.

Ο Βολκόφ είπε ότι οι δικηγόροι του Ναβάλνι, Όλγα Μιχαΐλοβα και ο Βαντίμ Κομπζέφ επιχείρησαν να τον επισκεφτούν σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί αλλά δεν τους επιτράπηκε. Ο Κομπζέφ, ένας από τους δικηγόρους του, επιβεβαίωσε ότι του είχε απαγορευτεί η πρόσβαση, κάτι που χαρακτήρισε ως απαράδεκτο.

Ο Ναβάλνι κρατείται σε στρατόπεδο φυλακών στην περιοχή του Βλαντιμίρ περίπου 100 χλμ. ανατολικά της Μόσχας. Η ομοσπονδιακή φυλακή και η περιφερειακή υπηρεσία δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό από το πρακτορείο Reuters.

Οι δικηγόροι του Ναβάλνι ανέφεραν ότι οι αξιωματούχοι της φυλακής τους είπαν ότι δεν ήταν δυνατόν να επισκεφθούν τον πελάτη τους λόγω μη καθορισμένων μέτρων ασφαλείας. Ο Βολκόφ είπε ότι ήταν πιθανό ο Ναβάλνι να έχει ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών και ότι η διοίκηση ενδεχομένως να προσπαθεί να κρύψει το γεγονός.

«Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις περιστάσεις που είναι γνωστές σε εμάς, η απότομη επιδείνωση της υγείας του μπορεί να προκαλέσει ακραίες ανησυχίες», δήλωσε ο Βολκόφ

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ