Ρωσία: Σύλληψη Ρώσου συνταγματάρχη για εμπλοκή στην τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Μόσχας

Ρωσία: Σύλληψη Ρώσου συνταγματάρχη για εμπλοκή στην τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Μόσχας Facebook Twitter
Ρωσία: Σύλληψη Ρώσου συνταγματάρχη για εμπλοκή στην τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Μόσχας (EPA/Φωτογραφία Αρχείου)
0

Έναν συνταγματάρχη της αστυνομίας συνέλαβαν σήμερα οι ρωσικές αρχές, με τις κατηγορίες ότι εμπλέκεται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων η συνδρομή σε βομβιστή αυτοκτονίας της επίθεσης στο μετρό της Μόσχας το 2010.

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του υψηλόβαθμου αξιωματικού και επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή Κιζλιάρσκι του Νταγκεστάν, Γκαζί Ισάγεφ σε σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο μετρό της Μόσχας στις 29 Μαρτίου του 2010, δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής Σβετλάνα Πετρένκο.

Ο Ισάγεφ παραπέμπεται με βάση τα άρθρα του ποινικού κώδικα περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, συμμορίας και τρομοκρατικής δράσης.

Στις τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στο μετρό της Μόσχας στις 29 Μαρτίου του 2010 και συγκεκριμένα στους σταθμούς «Λουμπιάνκα» και Παρκ Κουλτούρι» σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι και τραυματίσθηκαν περισσότεροι από 100.

Σύμφωνα με την Ανακριτική Επιτροπή, ο Ισάγεφ ήταν μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ιμαράτ Καφκάζ» (γνωστής ως «Εμιράτο του Καυκάσου») και κατά την περίοδο 2009-2010, εκμεταλλευόμενος την υπηρεσιακή του θέση παρείχε πληροφορίες στην εν λόγω οργάνωση για τη δράση της αστυνομίας αλλά και για τις ειδικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούσε κατά των εκτός νόμου ένοπλων ομάδων.

Ο Ισάγεφ, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής, αρκετές φορές μετέφερε προσωπικά με το αυτοκίνητο εντός της επικράτειας του Νταγκεστάν ηγετικά στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ιμαράτ Καφκάζ» και είχε μεταφέρει μια γυναίκα βομβιστή αυτοκτονίας, η οποία είχε ζωστεί με εκρηκτικά για να μεταβεί στην στάση των λεωφορείων κοντά στην πόλη Κιζλιάρ, από την οποία έπρεπε να ταξιδέψει έως την Μόσχα διανύοντας μια απόσταση 1.470 χιλιομέτρων για να πραγματοποιήσει την τρομοκρατική επίθεση.

Με πληροφορίες του Reuters/ΑΠΕ/TASS

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM