Ρωσία: Στρατιώτης σκότωσε αξιωματικό και δύο οπλίτες και διέφυγε οπλισμένος

Ρωσία: Στρατιώτης σκότωσε αξιωματικό και δύο οπλίτες και διέφυγε οπλισμένος Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι στρατιωτικές αρχές αλλά και οι αρχές της πόλης Μπελαγκόρσκ που βρίσκεται στην περιοχή Αμούρσκαγια στη Σιβηρία, καθώς προσπαθούν να εντοπίσουν στρατιώτη, ο οποίος κατά τη διάρκεια ασκήσεων σε πεδίο βολής, σκότωσε έναν αξιωματικό και δύο συναδέλφους του, ενώ τραυμάτισε άλλους δύο ανθρώπους και διέφυγε οπλισμένος.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα για τον εντοπισμό και την σύλληψη του στρατιώτη, ενώ με εντολή του υπουργού Άμυνας στον τόπο του συμβάντος κατευθύνεται επιτροπή με επικεφαλής το αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού.


Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι «εξετάζει όλες τις εκδοχές, όπως και το ενδεχόμενο, ο στρατιώτης, ηλικίας 23 ετών από το Νταγκεστάν, να υπέστη νευρική κρίση».


Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 29 Σεπτεμβρίου στο πεδίο δοκιμών στην περιοχή Αμούρσκαγια, κατά την διάρκεια των προγραμματισμένων νυχτερινών ασκήσεων, ο οπλίτης άρχισε να βάλει με το αυτόματο του κατά ομάδας συνάδελφων του που ήταν έτοιμοι να λάβουν θέσεις στο πεδίο βολής.

«Εξαιτίας της ριπής που δέχθηκαν, ένας αξιωματικός και δύο οπλίτες τραυματίσθηκαν θανάσιμα. Δύο ακόμη οπλίτες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου τους παρέχεται η αναγκαία ιατρική βοήθεια. Ο οπλίτης που έβαλε κατά των συναδέλφων του, τράπηκε σε φυγή εγκαταλείποντας το πεδίο ασκήσεων», αναφέρεται.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Αμούρσκαγια έδωσε εντολή να ενισχυθεί η φρούρηση των σχολείων στην πόλη Μπελαγκόρσκ, του τοπικού νοσοκομείου, όπως και των διοικητικών κτιρίων, καθώς ο στρατιώτης είναι οπλισμένος με το αυτόματο του και έχει τέσσερις δεσμίδες με σφαίρες.

Οι αρχές της πόλης Μπελαγκόρσκ ανακοίνωσαν επίσης ότι αν στις προσεχείς ώρες ο δράστης δεν συλληφθεί, θα αναβληθούν όλες οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί επ' ευκαιρία της Ημέρας των Ηλικιωμένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/TASS/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Διεθνή / Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά να εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Η πρόεδρος του Λούβρου ζητά αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας μετά τη μεγάλη ληστεία ιστορικών κοσμημάτων. Σχέδιο για νέο αστυνομικό τμήμα και εκσυγχρονισμό βιντεοεπιτήρησης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση του χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Διεθνή / Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο πρόκειται για αποζημίωση λόγω ομοσπονδιακών ερευνών, στις οποίες υπεβλήθη κατά τη διάρκεια και μετά την πρώτη του θητεία
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Διεθνή / Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις του απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Το Ισραήλ δεν συμμετείχε στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ωστόσο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους πως πρόκειται για μια «κατάχρηση του διεθνούς δικαίου»
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία χτύπησε νηπιαγωγείο στο Κίεβο με πυραύλους και drone: Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία επιτέθηκε με πυραύλους και drone - Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά από πλήγμα σε νηπιαγωγείο

Οι νέες ρωσικές επιθέσεις με drone και βαλλιστικούς πυραύλους έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους στην Ουκρανία, ενώ η διπλωματική διαδικασία μεταξύ Τραμπ και Πούτιν μπλοκάρεται
LIFO NEWSROOM
Χάρι και Μέγκαν ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Υπέγραψαν δήλωση που καλεί κυβερνήσεις και εταιρείες να σταματήσουν προσωρινά την έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση, μέχρι να υπάρξει ευρεία επιστημονική συναίνεση για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί με ασφάλεια και να παραμείνει υπό έλεγχο
LIFO NEWSROOM