Ρωσία: Ποινές φυλάκισης για τη διάδοση «ψευδών» πληροφοριών για τον στρατό- Έως 15 χρόνια

Ρωσία: Ποινές φυλάκισης για τη διάδοση «ψευδών» πληροφοριών για τον στρατό- Έως 15 χρόνια Facebook Twitter
«Καλώς ήρθατε στην κόλαση» γράφει πινακίδα δίπλα σε κατεστραμμένο ρωσικό στρατιωτικό όχημα, στην πόλη Ιρπίν (Φωτ.: EPA)
0

Με ποινές φυλάκισης θα τιμωρούνται πλέον όσοι θεωρείται ότι διαδίδουν «ψευδείς» πληροφορίες για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία

Το ρωσικό κοινοβούλιο υιοθέτησε τον σχετικό νόμο, ο οποίος θεσπίζει πρόστιμα και ποινές φυλάκισης- που φτάνουν έως τα 15 έτη- για εκείνους που εσκεμμένα διαδίδουν «ψευδείς» πληροφορίες για τις ένοπλες δυνάμεις.  

Όσοι παραβιάζουν αυτό τον νέο νόμο για τη διάδοση «ψευδών» πληροφοριών αναφορικά με τις ενέργειες των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, θα είναι αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης έως τριών ετών. Αν αυτές οι πληροφορίες δημοσιεύονται στο πλαίσιο «οργανωμένης ομάδας» ή χρησιμοποιούνται «ψευδείς αποδείξεις», το μέγιστο της ποινής φυλάκισης ανεβαίνει στα 10 χρόνια. 

Σε περίπτωση που τέτοιες «ψευδείς» πληροφορίες οδηγήσουν σε «σοβαρές συνέπειες», οι παραβάτες θα είναι αντιμέτωποι με φυλάκιση έως 15 ετών. Ο νόμος μπορεί να τεθεί σε ισχύ από αύριο, Σάββατο. 

Η ρωσική κυβέρνηση έχει πει ότι αποτελεί παραπληροφόρηση ακόμη και η αναφορά σε «πόλεμο» ή «εισβολή», αντί για «ειδική επιχείρηση», όπως αποκαλεί το Κρεμλίνο την επίθεση εναντίον της Ουκρανίας. 

Με πληροφορίες από Guardian, NYT

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΡΙΚ ΝΤΕΙΝ ΟΜΙΛΙΑ ALS ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Έρικ Ντέιν: Προσπαθούσε μέσω AI να ανακτήσει την επικοινωνία με την οικογένειά του

Ο ηθοποιός είχε διαγνωστεί με ALS και είχε αρχίσει να χάνει τη δυνατότητα της ομιλίας - Η αποκάλυψη της συζύγου του, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ για τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του
THE LIFO TEAM