Ρωσία: Ποινές φυλάκισης για τη διάδοση «ψευδών» πληροφοριών για τον στρατό- Έως 15 χρόνια

Ρωσία: Ποινές φυλάκισης για τη διάδοση «ψευδών» πληροφοριών για τον στρατό- Έως 15 χρόνια Facebook Twitter
«Καλώς ήρθατε στην κόλαση» γράφει πινακίδα δίπλα σε κατεστραμμένο ρωσικό στρατιωτικό όχημα, στην πόλη Ιρπίν (Φωτ.: EPA)
0

Με ποινές φυλάκισης θα τιμωρούνται πλέον όσοι θεωρείται ότι διαδίδουν «ψευδείς» πληροφορίες για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία

Το ρωσικό κοινοβούλιο υιοθέτησε τον σχετικό νόμο, ο οποίος θεσπίζει πρόστιμα και ποινές φυλάκισης- που φτάνουν έως τα 15 έτη- για εκείνους που εσκεμμένα διαδίδουν «ψευδείς» πληροφορίες για τις ένοπλες δυνάμεις.  

Όσοι παραβιάζουν αυτό τον νέο νόμο για τη διάδοση «ψευδών» πληροφοριών αναφορικά με τις ενέργειες των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, θα είναι αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης έως τριών ετών. Αν αυτές οι πληροφορίες δημοσιεύονται στο πλαίσιο «οργανωμένης ομάδας» ή χρησιμοποιούνται «ψευδείς αποδείξεις», το μέγιστο της ποινής φυλάκισης ανεβαίνει στα 10 χρόνια. 

Σε περίπτωση που τέτοιες «ψευδείς» πληροφορίες οδηγήσουν σε «σοβαρές συνέπειες», οι παραβάτες θα είναι αντιμέτωποι με φυλάκιση έως 15 ετών. Ο νόμος μπορεί να τεθεί σε ισχύ από αύριο, Σάββατο. 

Η ρωσική κυβέρνηση έχει πει ότι αποτελεί παραπληροφόρηση ακόμη και η αναφορά σε «πόλεμο» ή «εισβολή», αντί για «ειδική επιχείρηση», όπως αποκαλεί το Κρεμλίνο την επίθεση εναντίον της Ουκρανίας. 

Με πληροφορίες από Guardian, NYT

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM