Ρωσία: Ο υπουργός Έκτακτων Αναγκών σκοτώθηκε αιφνιδίως - Τώρα ο Πούτιν προωθεί στη θέση του τον προσωπικό του σωματοφύλακα

Ρωσία: Ο υπουργός Έκτακτων Αναγκών σκοτώθηκε αιφνιδίως - Τώρα ο Πούτιν προωθεί στη θέση του τον προσωπικό του σωματοφύλακα Facebook Twitter
0

Ο Αλεξάντερ Κουρένκοφ, ο αναπληρωτής επικεφαλής της Ρωσικής Εθνοφρουράς, φέρεται να προωθείται από τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τη θέση του Ρώσου Υπουργού Εκτάκτων Καταστάσεων. 

«Ο Κουρένκοφ είναι ένας αρχιστράτηγος και σύμβουλος τού διευθυντή της ρωσικής Εθνοφρουράς» ανέφερε η πηγή για τον Κουρένκοφ, ο οποίος έχει εργαστεί στο παρελθόν και στην Federal Protection Service (FSO).

«Το ομοσπονδιακό συμβούλιο θα συζητήσει την υποψηφιότητά του σε συνεδρίαση της Τετάρτης, 25 Μαΐου» πρόσθεσε η πηγή. 

Ο πρώην υπουργός Γεβγκένι Ζινίτσεφ, για τη θέση του οποίου προαλείφεται ο Κουρένκοφ, βρήκε τραγικό θάνατο στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, πέφτοντας από ύψος περίπου τριάντα μέτρων κατά τη διάρκεια ασκήσεων στην πόλη Νορίλσκ της Αρκτικής ενώ προσπαθούσε να σώσει τον σκηνοθέτη Αλεξάντερ Μέλνικ - ο οποίος σκοτώθηκε και αυτός.

Για την ακρίβεια, όπως αναφέρουν τα επίσημα αρχεία, ο Ζινίτσεφ ο οποίος «προαλειφόταν για πιθανός διάδοχος τού Πούτιν στην εξουσία», σκοτώθηκε προσπαθώντας να «σώσει έναν άνδρα» σε καταρράκτη - μνημείο της Unesco, στη Σιβηρία. 

Ο θάνατός του ήταν η πρώτη περίπτωση θανάτου εν ενεργεία υπουργού στη μετασοβιετική Ρωσία, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, υπήρξαν φήμες περί δολοφονίας του. 

Αυτή τη στιγμή και από τις 10 Σεπτεμβρίου, χρέη υπουργού Εκτάκτων Καταστάσεων εκτελεί ο Αλεξάντερ Τσουπριγιάν. 

Ποιος είναι ο Κουρένκοφ 

Ελάχιστα είναι γνωστά για το παρελθόν και το προφίλ του Κουρένκοφ. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, γιατί το παρατσούκλι του είναι «ο άνδρας χωρίς πρόσωπο». 

Σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες για τον 49χρονο, έχει διατελέσει πράκτορας αντικατασκοπείας στην FSB, ενώ έχει υπηρετήσει και την υπηρεσία FSO ως υπεύθυνος φύλαξης και προστασίας υψηλόβαθμων αξιωματούχων .

Αν οι φήμες για τον 49χρονο Κουρένκοφ που προτάθηκε σήμερα από τον Πούτιν επαληθευτούν, θα είναι ο έκτος σωματοφύλακας του Ρώσου προέδρου που διορίζεται σε υψηλή θέση της κυβέρνησης. 

«Ο Πούτιν τον γνωρίζει πολύ καλά προσωπικά. Και η επιλογή σημαίνει πως, σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, οι προσωπικές, υπηρεσιακές και επαγγελματικές ποιότητες του Κουρένκοφ θα τού επιτρέψουν να υπηρετήσει αυτή τη θέση» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. 

Με πληροφορίες από Tass/Interfax/Daily Mail

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η υπόθεση Τζον Μπόλτον είναι πιο σοβαρή από εκείνες εναντίον άλλων επικριτών

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η υπόθεση Τζον Μπόλτον είναι πιο σοβαρή από εκείνες εναντίον άλλων επικριτών

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να πιέζει για διώξεις εναντίον επικριτών του, με τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον να αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες για κακή διαχείριση απόρρητων πληροφοριών
LIFO NEWSROOM
Ο σκιώδης στόλος της Ρωσίας στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διεθνή / Ο σκιώδης στόλος της Ρωσίας στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει σχέδιο για επιθεωρήσεις στα πλοία του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας, με στόχο να περιορίσει τη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία και να ενισχύσει την ασφάλεια των θαλασσών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν, αλλιώς θα «καταστραφεί» από τη Ρωσία.

Διεθνή / Ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν, αλλιώς θα «καταστραφεί» από τη Ρωσία

Σάλο προκαλεί η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, όπου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να ζήτησε από τον Ουκρανό ηγέτη να αποδεχθεί τους όρους του Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Τα οκτώ αντικείμενα που εκλάπησαν μέσα σε λίγα λεπτά

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Τα οκτώ αντικείμενα που εκλάπησαν μέσα σε λίγα λεπτά

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien είχε προηγουμένως αναφέρει ότι το αντικείμενο που ανακτήθηκε στο μουσείο ήταν το στέμμα της συζύγου του Ναπολέοντα Γ', της αυτοκράτειρας Ευγενίας, και ότι ήταν σπασμένο
LIFO NEWSROOM
Βενεζουέλα: Γιατί ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος - Πώς ο φόβος και η διαφθορά μπλοκάρουν τις ένοπλες δυνάμεις

Διεθνή / Βενεζουέλα: Γιατί ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος - Πώς ο φόβος και η διαφθορά μπλοκάρουν τις ένοπλες δυνάμεις

Πώς ο Νικολάς Μαδούρο ανέπτυξε ένα «ακλόνητο» καθεστώς: προαγωγές, οικονομικά ανταλλάγματα και κουβανική αντικατασκοπεία που αποτρέπουν το στρατιωτικό πραξικόπημα
LIFO NEWSROOM
«Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Διεθνή / «Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποιούν για τις «Active Club» – Νεοφασιστικές λέσχες μάχης που εξαπλώνονται σε 27 χώρες, οργανώνοντας διασυνοριακή δράση
LIFO NEWSROOM