ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Ρωσία: Ο αντιπρόεδρος της Gazprombank κατετάγη στην πολιτοφυλακή της Ουκρανίας – «Θέλω να μείνω έως τη νίκη»

Ρωσία: Ο αντιπρόεδρος της Gazprombank κατετάγη στην πολιτοφυλακή της Ουκρανίας – «Θέλω να μείνω έως τη νίκη» Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο αντιπρόεδρος της Gazprombank Ίγκορ Βαλαμπούγεφ ανακοίνωσε ότι έφυγε από τη Ρωσία και κατετάγη στην πολιτοφυλακή του Κιέβου. Τις σχετικές δηλώσεις έκανε σε συνέντευξή του στον ιστότοπο The Insider.

Ο Βαλαμπούγεφ δήλωσε ότι δεν μπορούσε να βρίσκεται περισσότερο στην Ρωσία: «Ως προς την εθνικότητά μου είμαι Ουκρανός, γεννήθηκα στην Ακτίρκα, δεν μπορούσα περισσότερο να παρακολουθώ από μακριά, το τι κάνει η Ρωσία στην πατρίδα μου… Ήρθα με το όπλο στο χέρι να υπερασπίσω την πατρίδα μου…» , λέει ο Βαλαμπούγεφ στη συνέντευξή του.

«Η επίσκεψή μου είναι σαν μετάνοια, θέλω να απαλλαγώ από το ρωσικό μου παρελθόν. Θέλω να μείνω στην Ουκρανία έως την νίκη».

Ο αντιπρόεδρος της Gazprombank, αναφέρει ότι ο πατέρας του επί ένα μήνα ζούσε σ’ ένα σκοτεινό υπόγειο, ενώ χαρακτήρισε τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία «διεθνές έγκλημα».

Ο Βαλαμπούγεφ δηλώνει επίσης ότι για περισσότερο από έξι χρόνια εργαζόταν στην Gazprombank, ενώ πριν επί 16 χρόνια ήταν συνεργάτης της Gazprom «από τα οποία εννιά χρόνια στην ουσία ήμουν επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ukrinform και Businessinsider

Διεθνή
0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ