Ρωσία: Μπαράζ επιθέσεων με drones σε όλη την Ουκρανία παραμονή της επετείου του πολέμου

Ρωσία: Μπαράζ επιθέσεων με drones σε όλη την Ουκρανία παραμονή της επετείου του πολέμου Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη μεμονωμένη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία το βράδυ του Σαββάτου, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο εκπρόσωπος της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, Γιούρι Ιγκνάτ, δήλωσε ότι ένα «ρεκόρ» 267 ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εκτοξεύτηκε σε μια ενιαία, συντονισμένη επίθεση. Περίπου 138 αναχαιτίστηκαν, ενώ 119 εξαφανίστηκαν αφού μπλοκαρίστηκαν χωρίς να προκαλέσουν ζημιές. Ενώ πολλά απωθήθηκαν, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι τα πλήγματα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών προκάλεσαν καταστροφές και πυρκαγιές σε πολλές περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα πλήγματα έρχονται την παραμονή της τρίτης επετείου από την έναρξη της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη χώρα από τότε που η Ρωσία άρχισε να χρησιμοποιεί drones ιρανικής κατασκευής. Σε δήλωσή του ανέφερε ότι αυτή την εβδομάδα η Ρωσία εκτόξευσε σχεδόν 1.150 επιθετικά drones, περισσότερες από 1.400 κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες και 35 πυραύλους διαφόρων τύπων εναντίον της Ουκρανίας.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να φέρουμε μια διαρκή και δίκαιη ειρήνη στην Ουκρανία», έγραψε ο Ζελένσκι. «Αυτό είναι εφικτό μέσω της ενότητας όλων των εταίρων - χρειαζόμαστε τη δύναμη όλης της Ευρώπης, τη δύναμη της Αμερικής, τη δύναμη όλων όσοι επιδιώκουν τη διαρκή ειρήνη» συνέχισε.

Σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση και τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες, η Ρωσία χρησιμοποιεί από το φθινόπωρο του 2022 ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 - γνωστά και ως «καμικάζι».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM