Ρωσία: «Καταδικάζουμε κάθε ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης»

Ρωσία: «Καταδικάζουμε κάθε ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης» Facebook Twitter
EPA
0

Άμεση ήταν η απάντηση της Ρωσίας στην στην πρόθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να φέρει στην τουρκική βουλή το σχέδιο για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη.

«Η Ρωσία καταδικάζει οποιαδήποτε ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Η Μόσχα αναζητά μία ταχεία επίλυση της κρίσης κι έναν τερματισμό της αιματοχυσίας στη Λιβύη, πρόσθεσε ο Πεσκόφ, σημειώνοντας πως στην αφρικανική χώρα δρουν μισθοφόροι, ως αποτέλεσμα των καταστροφικών πράξεων ορισμένων χωρών.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα εξετάσει τον Ιανουάριο πρόταση που θα επιτρέπει την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη. «Θα παρουσιάσουμε την πρόταση για την αποστολή των στρατιωτών στη Λιβύη μόλις ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες του Κοινοβουλίου», στις 7 Ιανουαρίου, δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

«Θα μπορέσουμε έτσι να ανταποκριθούμε θετικά στην πρόσκληση της νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης» και να τη στηρίξουμε στρατιωτικά, πρόσθεσε ο Ερντογάν. «Θα στηρίξουμε με όλα τα μέσα την κυβέρνηση της Τρίπολης, που αντιστέκεται απέναντι σε έναν πραξικοπηματία στρατάρχη που υποστηρίζεται από αραβικές και ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στον Χαλίφα Χάφταρ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ