Η Μόσχα καλεί Τραμπ και Χάρις να αφήσουν τον Πούτιν έξω από τη διαμάχη τους

Ρωσία: Καλεί τον Ντόναλντ Τραμπ και την Κάμαλα Χάρις να αφήσουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν έξω από τη μάχη τους Facebook Twitter
Φωτ. EPA
0

Την ενόχλησή της εξέφρασε η Ρωσία, σχετικά με την αναφορά στο όνομα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ της Κάμαλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο, ανέφερε νωρίτερα την Τετάρτη πως δεν άρεσε ο τρόπος με τον οποίο το όνομα του Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιήθηκε στο ντιμπέιτ για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Μάλιστα κάλεσε τους δύο υποψήφιους, να σταματήσουν να τον εμπλέκουν στην πολιτική τους μάχη.

Ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, έκανε τις δηλώσεις αυτές μία εβδομάδα αφού ο επικεφαλής του Κρεμλίνου δήλωσε ότι προτιμά την Κάμαλα Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, οδηγώντας τον Λευκό Οίκο στο να δηλώσει ότι ο Πούτιν θα πρέπει να σταματήσει να σχολιάζει τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το Κρεμλίνο δεν παρακολούθησε άμεσα τη χθεσινοβραδινή τηλεμαχία, αλλά ενημερώθηκε από όσα μετέδωσαν ειδησεογραφικές πηγές. «Φυσικά, παρατηρήσαμε ότι και οι δύο υποψήφιοι ανέφεραν τον πρόεδρό μας, ανέφεραν τη χώρα μας. Φυσικά, η θέση είναι εντελώς ξεκάθαρη –οι ΗΠΑ, ως σύνολο, ανεξάρτητα από το κόμμα από το οποίο προέρχονται οι υποψήφιοι, διατηρούν μια αρνητική στάση, μια μη φιλική στάση προς τη χώρα μας», δήλωσε.

«Το όνομα του Πούτιν χρησιμοποιείται ως ένα από τα εργαλεία στην εγχώρια πολιτική μάχη στις ΗΠΑ. Πραγματικά δεν μας αρέσει αυτό και ελπίζουμε ότι θα αφήσουν ήσυχο το όνομα του προέδρου μας», σημείωσε. Κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, ο Ντόναλντ Τραμπ και η Κάμαλα Χάρις διασταύρωσαν τα ξίφη τους αναφορικά με τον Πούτιν και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Χάρις είπε ότι, εάν ήταν πρόεδρος ο Τραμπ, ο Πούτιν θα στρογγυλοκαθόταν «στο Κίεβο αυτή τη στιγμή», με τον ίδιο να απαντά ότι είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να «τελειώσει αυτός ο πόλεμος» χωρίς να λέει εάν επιθυμεί να κερδίσει η Ουκρανία. Επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι, εάν εκλεγεί, θα διευθετήσει τη σύγκρουση πριν ακόμα αναλάβει καθήκοντα. Δεν δήλωσε πώς θα το καταφέρει αυτό. Επέκρινε επίσης τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν που δεν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πούτιν τα δύο τελευταία χρόνια.

Τέλος, ο Πεσκόφ απαντώντας σε ερώτηση, δήλωσε ότι μια τηλεφωνική επικοινωνία δεν θα τερμάτιζε τη σύγκρουση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε αναβολή επιθέσεων στο Ιράν για 5 ημέρες

Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ - «ΗΠΑ και Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες παραγωγικές συνομιλίες για τερματισμό των εχθροπραξιών» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
THE LIFO TEAM