No.1

Ρωσία: Η Βρετανία «παίζει με τη φωτιά» στην υπόθεση Σκριπάλ

Ρωσία: Η Βρετανία «παίζει με τη φωτιά» στην υπόθεση Σκριπάλ Facebook Twitter
EPA
0

Η Ρωσία προειδοποίησε, σήμερα, τη Βρετανία ότι «παίζει με τη φωτιά» που εξακολουθεί να κατηγορεί τη Μόσχα για τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλιας.

Η ρωσική προειδοποίηση διατυπώθηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.


«Είπαμε στους Βρετανούς συναδέλφους μας ότι παίζουν με τη φωτιά και θα το μετανιώσουν», δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια, στη συνεδρίαση του 15μελούς Συμβουλίου που ζήτησε η Μόσχα.

«Η πατέντα του Νόβιτσοκ, παρά το προφανές ρωσικό όνομά της, δεν ανήκει στη Ρωσία», τόνισε, υποστηρίζοντας ότι τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Βρετανία έχουν επίσης παρασκευάσει τη νευροπαραλυτική ουσία.

Ο Ρώσος διπλωμάτης κατηγόρησε επίσης τη Βρετανία ότι καθοδηγεί μια συντονισμένη εκστρατεία «για να δυσφημίσει και να απονομιμοποιήσει τη Ρωσία».

Πηγή: ΑΠΕ

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM
Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM