Τα McDonald's κλείνουν «προσωρινά» τα 850 καταστήματα στη Ρωσία

Ρωσία: H McDonald's κλείνει «προσωρινά» τα 850 καταστήματα που διαθέτει στη χώρα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Η εταιρεία ταχυφαγείων, McDonald’s ανακοίνωσε ότι θα κλείσει προσωρινά τα 850 καταστήματά της στη Ρωσία, μετά από έντονες πιέσεις να πάρει θέση σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία.

Σε ανακοίνωσή της, η πολυεθνική εταιρεία αναφέρει ότι «οι αξίες μας δε μας επιτρέπουν να αγνοήσουμε τον περιττό ανθρώπινο πόνο που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία».

Η McDonald's ανέφερε ότι απασχολούσε 62.000 ανθρώπους στη Ρωσία οι οποίοι, όπως αναφέρει, «έδωσαν την καρδιά και την ψυχή τους» στην εταιρεία και υποσχέθηκε να συνεχίσει να πληρώνει τους υπαλλήλους της σε Ρωσία και Ουκρανία.

Η απόφαση της αλυσίδας φαστ φουντ να σταματήσει προσωρινά τις δραστηριότητές της στη Ρωσία αποτελεί μια στιγμή ορόσημο για την οικονομική απομόνωση της Ρωσίας που έχει ξεκινήσει μετά την έναρξη της επίθεσης στην Ουκρανία.

Η McDonald's ήταν μια από τις πρώτες δυτικές εταιρείες που άνοιξε υποκατάστημα στη Ρωσία λίγο πριν την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Χιλιάδες Μοσχοβίτες έκαναν ουρές για να δοκιμάσουν το φαγητό, όταν άνοιξαν τα πρώτα McDonalds τον Ιανουάριο του 1990.

Με πληροφορίες από Guardian και Financial Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ