Τα McDonald's κλείνουν «προσωρινά» τα 850 καταστήματα στη Ρωσία

Ρωσία: H McDonald's κλείνει «προσωρινά» τα 850 καταστήματα που διαθέτει στη χώρα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Η εταιρεία ταχυφαγείων, McDonald’s ανακοίνωσε ότι θα κλείσει προσωρινά τα 850 καταστήματά της στη Ρωσία, μετά από έντονες πιέσεις να πάρει θέση σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία.

Σε ανακοίνωσή της, η πολυεθνική εταιρεία αναφέρει ότι «οι αξίες μας δε μας επιτρέπουν να αγνοήσουμε τον περιττό ανθρώπινο πόνο που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία».

Η McDonald's ανέφερε ότι απασχολούσε 62.000 ανθρώπους στη Ρωσία οι οποίοι, όπως αναφέρει, «έδωσαν την καρδιά και την ψυχή τους» στην εταιρεία και υποσχέθηκε να συνεχίσει να πληρώνει τους υπαλλήλους της σε Ρωσία και Ουκρανία.

Η απόφαση της αλυσίδας φαστ φουντ να σταματήσει προσωρινά τις δραστηριότητές της στη Ρωσία αποτελεί μια στιγμή ορόσημο για την οικονομική απομόνωση της Ρωσίας που έχει ξεκινήσει μετά την έναρξη της επίθεσης στην Ουκρανία.

Η McDonald's ήταν μια από τις πρώτες δυτικές εταιρείες που άνοιξε υποκατάστημα στη Ρωσία λίγο πριν την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Χιλιάδες Μοσχοβίτες έκαναν ουρές για να δοκιμάσουν το φαγητό, όταν άνοιξαν τα πρώτα McDonalds τον Ιανουάριο του 1990.

Με πληροφορίες από Guardian και Financial Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM