Ρωσία: Ένας στους τρεις Ρώσους τα βγάζει με δυσκολία πέρα

Ρωσία: Ένας στους τρεις Ρώσους τα βγάζει με δυσκολία πέρα Facebook Twitter
0

Ένας στους τρεις Ρώσους τα βγάζει με δυσκολία πέρα. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η εφημερίδα "Νεζαβίσιμαγια Γκαζέτα" σχολιάζοντας τα τελευταία στοιχεία που παρουσίασε η Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (Rostat).

 

Παράλληλα η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο αριθμός των φτωχών αλλάζει από τρίμηνο σε τρίμηνο εξαιτίας του ότι επαναπροσδιορίζεται το μέγεθος του κατωτάτου ορίου διαβίωσης και των πρόσθετων επιδομάτων που δίνονται από το κράτος. Ωστόσο παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια γράφει η εφημερίδα παρατηρείται σταθερή αύξηση της φτώχειας, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια έφθασε το 30%, ενώ σήμερα 22 εκατομμύρια ζουν με εισοδήματα κάτω του κατώτατου ορίου διαβίωσης.

 

Ο διευθυντής του τμήματος πωλήσεων της εταιρείας Solid management Σεργκέι Ζβενογκαρότσκι, λέει ότι δεν φτωχαίνουν μόνο οι πολίτες με χαμηλά εισοδήματα αλλά ο πληθυσμός γενικά.

 

Από την πλευρά του ο αναλυτής της IFC Markets Ντμίτρι Λουκασόφ, εκτιμά ότι οι αριθμοί που αφορούν όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας δεν δείχνουν την πραγματική εικόνα των όσων συμβαίνουν.

 

" Η Rostat, βασίζεται στους δείκτες των επισήμως δηλωμένων εργοδοτών καθώς και στα στοιχεία των δημοσίων υπηρεσιών, που λαμβάνουν υπ όψιν τα εισοδήματα των προσώπων που έχουν νόμιμα έσοδα" , λέει ο Ντμίτρι Λουκασόφ, επισημαίνοντας ότι "την ίδια στιγμή στην Ρωσία εξακολουθεί να υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, που απασχολούνται στον τομέα της παραοικονομίας, που δεν φορολογείται" και έτσι η στατιστική παρακάμπτει αυτούς τους ανθρώπους, για αυτό είναι δύσκολο να ειπωθεί αν αυξήθηκε ο αριθμός των πολιτών με εισοδήματα που ξεπερνούν το μίνιμουμ διαβίωσης.

 

(Πηγή: nezavisimaya gazeta)

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει προστασία από την απέλαση και άδειες εργασίας για συζύγους Αμερικανών πολιτών

Διεθνή / Ο Μπάιντεν νομιμοποιεί τους μετανάστες συζύγους Αμερικανών πολιτών

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι περισσότεροι από 500.000 σύζυγοι Αμερικανών πολιτών θα επωφεληθούν, αλλά και επιπλέον 50.000 νέοι κάτω των 21 ετών των οποίων ο γονέας είναι παντρεμένος με Αμερικανό πολίτη
NEWSROOM