No.1

Ρωσία: Εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου μετά τις απειλές Πούτιν για πυρηνικό πόλεμο

Ρωσία: Εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου μετά τις πυρηνικές απειλές Πούτιν Facebook Twitter
Ρωσικό πυραυλικό σύστημα / Φωτ: EPA, αρχείου
0

Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου πραγματοποίησε η Ρωσία, μετά τις «προειδοποίησεις» του Βλαντιμίρ Πούτιν προς τη Δύση για τον κίνδυνο μιας «πραγματικής απειλής» πυρηνικού πολέμου, σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία και αποστολής δυτικών στρατιωτών. 

«Στο Διαστημικό Κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ, τα πληρώματα των πυραυλικών δυνάμεων Yoshkar-Ola πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκτόξευση κινητού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στερεού καυσίμου PGRK Yars, εξοπλισμένου με πολλαπλή κεφαλή. Σκοπός της εκτόξευσης ήταν να επαληθευτούν τα τεχνικά και πτητικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου πυραυλικού συστήματος. Όλες οι προβλεμόμενες ενέργειες ολοκληρώθηκαν στο ακέραιο», μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. 

Ο ρωσικός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από την εκτόξευση. 

Ο Ρώσος πρόεδρος επανήλθε στις πυρηνικές απειλές, χαρακτηρίζοντας ως απερίσκεπτους και ανεύθυνους τους δυτικούς ηγέτες, αφού ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δεν απέκλεισε την αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Κάνοντας λόγο για την πραγματική απειλή μιας πυρηνικής σύγκρουσης που θα μπορούσε να οδηγήσει στην «καταστροφή του πολιτισμού μας», δήλωσε πως η Μόσχα διαθέτει τα όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους σε δυτικά εδάφη.  

«Θυμόμαστε τη μοίρα εκείνων που κάποτε έστειλαν τα στρατεύματά τους στο έδαφος της χώρας μας» είπε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, μία σαφής αναφορά στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τον ίδιο να παραμένει στη ρητορική περί αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας για τους «λόγους» της ρωσικής εισβολής πλήρους κλίμακας στην Ουκρανία. 

Ο διετής και πλέον πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τη χειρότερη κρίση στις σχέσεις της Μόσχας - Δύσης από την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962. Ο Πούτιν έχει στο παρελθόν μιλήσει για τους κινδύνους μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, αλλά η πυρηνική προειδοποίηση που απηύθυνε χθες, Πέμπτη (29/2) ήταν από τις πιο σαφείς. 

Η δίωρη ομιλία του Πούτιν στο πλαίσιο της οποίας διατυπώθηκαν οι πυρηνικές απειλές αφορούσαν την κατάσταση του ρωσικού έθνους μόλις δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές που θα του εξασφαλίσουν πέμπτη προεδρική θητεία.  

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM