Διαστημικό «σκουπίδι» θα προσεγγίσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε μικρότερη απόσταση από αυτή που είχε ανακοινωθεί

Ρωσία: «Άγνωστο» αντικείμενο θα προσεγγίσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε μικρότερη απόσταση από αυτή που είχε ανακοινωθεί Facebook Twitter
0

Ένα διαστημικό σκουπίδι θα προσεγγίσει αύριο τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου και όχι των 4,6 χιλιομέτρων όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία (Roskosmos).

Το «άγνωστο» αντικείμενο θα προσεγγίσει τον ISS σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του αυτοματοποιημένου συστήματος προειδοποίησης για επικίνδυνες καταστάσεις στον διαστημικό χώρο πέριξ της Γης, το αντικείμενο ανήκει στην κατηγορία των «διαστημικών σκουπιδιών».

Ο επικεφαλής του πληροφοριακού αναλυτικού κέντρου СHNIImash (υπάγεται στην Roskosmos) Ίγκορ Μπάκαρας, εξηγούσε νωρίτερα στο πρακτορείο TASS, ότι το ρωσικό σύστημα προειδοποίησης επικίνδυνων καταστάσεων στον διαστημικό χώρο πέριξ της Γης, κατέγραψε 220 επικίνδυνες προσεγγίσεις αντικειμένων στον ISS το 2020.

Τον περασμένο χρόνο, ειδικοί και εμπειρογνώμονες αναγκάσθηκαν να αλλάξουν δύο φορές την τροχιά του Διαστημικού σταθμού για να αποφευχθούν συγκρούσεις με «διαστημικά σκουπίδια».

Η κοντινή διέλευση θα συμβεί στις 12:16μμ ώρα Ελλάδος. 

Με πληροφορίες από TASS

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

Διεθνή / Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

«Επικίνδυνη περίοδος για να προσπαθήσει να προκαλέσει ένα επεισόδιο ώστε να αποσπάσει την προσοχή των Τούρκων πολιτών από την κακή οικονομική τους κατάσταση»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ